Σέρβος επίσκοπος Ειρηναίος: Το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος της Σερβίας

Ιούνιος 29, 2010



Ο Επίσκοπος Ειρηναίος (Μπούλοβιτς) της περιοχής Μπάτσκας, δήλωσε σήμερα στη Βιέννη, ότι η Σερβική Εκκλησία είναι αντίθετη στη μονόπλευρη ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

«Δεν υπάρχει κανένας στη Σερβία που θα μπορούσε ή θα επιθυμούσε να αναγνωρίσει τη μονόπλευρα κηρυγμένη ανεξαρτησία του Κοσσόβου, και, επομένως, ούτε μπορεί να το κάνει και η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία», δήλωσε ο Σεβάσμιος Επίσκοπος Ειρηναίος στη Συνέντευξη Τύπου.

Επεσήμανε, επιπλέον, ότι το τελευταίο διάστημα οι εκπρόσωποι της Σερβικής Εκκλησίας δίνουν ολοένα και περισσότερο το παρόν τους, αλλά δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση τους απέναντι στην ανεξαρτησία του Κοσσόβου.

«Δεν τασσόμαστε εναντίον των δικαιωμάτων όλων των λαών που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο, όμως, υποστηρίζουμε πως το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί συγχρόνως συστατικό μέρος της Σερβίας, και έχουμε σκοπό να διατηρήσουμε και στο μέλλον αυτήν τη στάση μας», διαμήνυσε ο Επίσκοπος Ειρηναίος.

Η συνέντευξη του Σέρβου Επισκόπου δόθηκε με την ευκαιρία των 150 ετών  της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Κοινότητας Αγίου Σάββα στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι πρόεδροι της Σερβίας και της Αυστρίας, Boris Tadić και Hajnc Fišer, αντίστοιχα.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος