Βουλγαρική εφημερίδα: Η Αθήνα κήρυξε τον πόλεμο στα ξενοδοχεία





Ιούλιος 12, 2010.

Μέτρα κατά της εξάπλωσης της υπηρεσίας “all inclusive”, που προσφέρεται από πολλά μεγάλα ξενοδοχεία και από τουριστικούς πράκτορες, λαμβάνει το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού, γράφει η βουλγαρική εφημερίδα «24 Часа».

Πρόκειται για μια δημοφιλή υπηρεσία για τους τουρίστες που τους επιτρέπεται να καταναλώνουν ό, τι επιθυμούν στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, χωρίς επιπλέον κόστος.

Με επιστολή του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Δ. Νικητιάδης, ανακοίνωσε μια νέα νομοθεσία κατά της υπηρεσίας αυτής, έπειτα από διαμαρτυρίες των εστιατορίων, ταβερνών και μπαρ, τα οποία χάνουν την πελατεία τους.

Σύμφωνα με το ελληνικό σχέδιο νόμου, ο κάθε επενδυτής- επιχειρηματίας, που θα ενταχθεί στο νέο νόμο, θα πρέπει να δηλώσει, εφ’ όσον κατέχει το ξενοδοχείο πλέον των πέντε ετών και είναι τουλάχιστον 4 ή 5 αστέρων, ότι δεν θα προσφέρει “all inclusive” υπηρεσίες, ούτε θα συνεργαστεί με τουριστικούς οργανισμούς, που τις χρησιμοποιούν.

Αν η υπόσχεση αυτή δεν τηρηθεί από τον επενδυτή, είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει το 30% της χορηγούμενης επιδότησης του, ως αντάλλαγμα.

Ο νέος νόμος προβλέπει επιδοτήσεις για επενδύσεις σε προγράμματα για την προστασία και τη βελτίωση των παραδοσιακών κτηρίων και τον εκσυγχρονισμό των παλαιών ξενοδοχείων.

Όπως σημειώνει, εξάλλου, η βουλγαρική εφημερίδα, το νομοσχέδιο προβλέπει το κλείσιμο πολλών παλαιών ξενοδοχείων και υποστηρίζει την ανάπτυξη των ελληνικών νησιών, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν πληθυσμό κάτω των 3.000 ατόμων καθώς και την ανάπτυξη ορεινών περιοχών.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος