Βουλγαρία: Μπαίνετε ελεύθερα, βγαίνετε με …5 ευρώ!


Αύγουστος 12, 2010

Με τον τίτλο «οι Έλληνες διαμαρτύρονται για το τέλος που επιβάλλουν οι βουλγαρικές αρχές» η βουλγαρική εφημερίδα "Εκίπνιουζ"  καταγράφει τις διαμαρτυρίες των Ελλήνων που επισκέπτονται τη Βουλγαρία.

«Αναστατώθηκαν οι Έλληνες οδηγοί με το νέο τέλος των πέντε ευρώ το οποίο οι βουλγαρικές αρχές έχουν επιβάλλει από τις αρχές του Αυγούστου σε πολίτες της ΕΕ. Το τέλος καταβάλλεται μόνον στη Βουλγαρία και δεν ισχύει για τους Βούλγαρους οδηγούς.

Το τραγελαφικό του φόρου αυτού είναι ότι οι Βούλγαροι έχουν τοποθετήσει πινακίδες στα βουλγαρικά σύνορα που αναγράφουν «Είσοδος ελεύθερη, πληρώνετε στην έξοδο».

Το μέτρο αυτό έχει ήδη προκαλέσει την οργή των Ελλήνων οδηγών αλλά και οδηγών από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, ο περιφερειακός διοικητής των Σερρών, Στέφανος Φωτιάδης, καθόρισε ως αυθαίρετη την απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης να βάλει φόρο στα σύνορα. «Ο Φωτιάδης ενημέρωσε εγγράφως την Κυβερνητική Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά η Βουλγαρική Κυβέρνηση δεν έχει λάβει ακόμη, επίσημο ή ανεπίσημο έγγραφο από την Ελληνική Κυβέρνηση για τους λόγους της επιβολής του φόρου στα σύνορα.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος