Βουλγαρία: «Μια χώρα μαγική»




Αύγουστος 26, 2010



Με το σύνθημα: «Είναι μαγικά να ζεις εδώ» η Βουλγαρία σχεδιάζει μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια προς τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και τη Ρωσία.

«Οι μαγευτικές πηγές μας, τα όμορφα τοπία και η πλούσια μακραίωνη ιστορία, θα μαγέψουν τους Ρώσους και Γερμανούς, με τη διανομή φυλλαδίων, βίντεο και ειδικών παρουσιάσεων σε ορισμένα δημοφιλή τηλεοπτικά κανάλια», γράφει σήμερα η εφημερίδα ‘Σέγκα’.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η εκστρατεία αυτή σε κανάλια όπως το Eurosport, Euronews, National Geographic και το Discovery Channel, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ελπίζει να επιτύχει να προσελκύσει χιλιάδες επισκεπτών από τα 608 εκατομμύρια νοικοκυριά της Ευρώπης και όλου του κόσμου, όπως χαρακτηριστικά γράφει το δημοσίευμα.

Τα διαφημιστικά σποτ θα εμφανιστούν συνολικά 3.166 φορές σε δύο περιόδους και θα είναι στα βουλγαρικά, τα αγγλικά, τα γερμανικά, τα γαλλικά και τα ρωσικά.

Όπως ανέφερε το Ria Novosti, η έναρξη των διαφημιστικών σποτ, ειδικά στη Ρωσία, θα γίνει τον Οκτώβριο. Θα γίνει μια προσπάθεια να πειστούν οι Ρώσοι να έρθουν να ξεκουραστούν στη Βουλγαρία, ενώ ειδικά πάνελ θα τοποθετηθούν στο μετρό της Μόσχας και στην Αγία Πετρούπολη.

Το πρώτο εξάμηνο του 2010 επισκέφθηκαν 137 χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες τη Βουλγαρία.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος