Σκόπια: Και νέα ακύρωση της συνέντευξης Γκρουέφσκι- αντιδρούν οι Αλβανοί




Σεπτέμβριος 3, 2010.

Σε νέα φάση, πια, μπαίνουν οι σχέσεις του κυβερνητικού συνασπισμού των Σκοπίων και με την σημερινή άρνηση του αλβανικού κόμματος να παραστεί στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι.

Για άλλη μια φορά, - μετά την ακύρωση της Πέμπτης- τα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, μίλησαν, πάλι, για ακύρωση εξαιτίας «τεχνικών λόγων».

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων επιδιώκει να παρουσιάσει κυβερνητικό έργο τετραετίας και σε αυτό διαφωνεί το αλβανικό κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση, αφού βρίσκεται με το Σλαβικό για δύο μόλις χρόνια στην εξουσία της γειτονικής χώρας.

Γράφει, σήμερα το απόγευμα η ‘Γκαζέτα Λάιμ’που εκδίδεται στα Σκόπια:

«Πηγές του κόμματος της «Δημοκρατικής Ένωσης για την Ενσωμάτωση» (Bashkimit Demokratik për Integrim- BDI), οι οποίες επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους ανέφεραν ότι η συνέντευξη τύπου ακυρώθηκε λόγω του ότι οι Αλβανοί υπουργοί αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτήν. Η άρνησή τους αυτή προήλθε από την επιμονή του πρωθυπουργού να παρουσιάσει το κυβερνητικό έργο ως αποτέλεσμα μιας τετραετίας στην εξουσία, ενώ η συνεργασία με το BDI είναι μόλις δύο χρόνια»

Σημειώνεται ότι ο σημερινός κυβερνητικός συνασπισμός μεταξύ του κόμματος του Σλάβου Νίκολα Γκρουέφσκι και του Αλβανού Αλί Αχμετί δημιουργήθηκε στις 26 Ιουλίου του 2008, ενώ δύο χρόνια, πριν από την ημερομηνία αυτήν, ο Γκρουέφσκι βρίσκονταν στην Κυβέρνηση συνεργαζόμενος με το άλλο αλβανικό κόμμα, του Αλβανικού Δημοκρατικού Κόμματος (Partinë Demokratike Shqiptare -PDSH).

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος