Βουλγαρία: Πως στρατολογούσαν οι Ριζοσπάστες Μουσουλμάνοι


Οκτώβριος 8, 2010

Ο Ιμάμης της βουλγαρικής πόλης Σαρνίτσα, Σαίντ Μουτλού, ήταν επικεφαλής των ριζοσπαστών Μουσουλμάνων στη Χώρα, γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Στάνταρτ’.

Και θα εξηγήσει πιο κάτω:

Αυτός και οι άνδρες του εργάστηκαν σε ένα συνολικό πρόγραμμα για την ολοκλήρωση του ριζοσπαστικού εξισλαμισμού της Βουλγαρίας.

Υπάρχουν μάρτυρες οι οποίοι αναφέρθηκαν στη δομή των ριζοσπαστών μουσουλμάνων και που απευθύνονταν, αυτό τουλάχιστον καταγγέλθηκε στην εισαγγελέα του Παζαρτζίκ, Νέλλυ Πόποβα (Недялка Попова) κατά την έρευνα του ιδρύματος ' Αλ Ουακφ αλ Ισλάμ».

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, οι πρώτες ενδείξεις ενεργειών των ριζοσπαστών μουσουλμάνων υπήρχαν από τον Μάιο του 2009. Αρκετούς μήνες αργότερα, κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, άρχισαν οι ισλαμιστές να παρακολουθούνται από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με μάρτυρες, επικεφαλής της οργάνωσης φέρεται ο ιμάμης της πόλης Σαρνίτσα, Σαίντ Μουτλού. Συνεργοί του είναι καθηγητές στην πόλη Μπλαγκόεβγκραντ και στην πόλη Σμόλιαν.

Οι παραπάνω είχαν αποστολή να εκπαιδεύσουν άνδρες και γυναίκες ή κορίτσια και αγόρια στην μουσουλμανική αίρεση του σαλαφισμού. Η ‘Σαλαφισμική φιλοσοφία’ , προέρχεται από την αραβική λέξη سلفي – Σαλάφι που σημαίνει «πρόγονος», στηρίζεται σε διαθήκη του Μωάμεθ για ίδρυση ενός μουσουλμανικού κράτους. Οι Σαλαφίτες, όπως επισημαίνουν οι άλλοι μουσουλμάνοι, θεωρούν του άλλους ως άπιστους και αρνούνται οποιαδήποτε σχέση μαζί τους.

Οι ριζοσπάστες μουσουλμάνοι της Βουλγαρίας απευθύνονταν σε φτωχά παιδιά στο Βέλιγκραντ που δεν ήταν απαραίτητα μουσουλμάνοι, δωρίζοντας έξω από το σχολείο τρόφιμα με στόχο να διεισδύσουν στο σχολείο.

Εκεί με το πρόσχημα και την κάλυψη του Γραφείου του Πρώτου Μουφτή, παρασύρονταν στην διδασκαλία τους. Στη συνέχει έστελναν τα παιδιά στη Μόντενα της Σαουδικής Αραβίας για να εκπαιδευτούν.

Οι Σαλαφίτες ενοικίαζαν καταλύματα στο Μπλαγκόεβγκραντ, στην Φιλιππούπολη και στη Σόφια. Πλήρωναν μάλιστα διακόσια ευρώ στα κορίτσια και τριακόσια στα αγόρια μηνιαία, για τα έξοδά τους.

Οι εισαγγελικές και οι ανακριτικές αρχές, ελπίζουν να φθάσουν στην αποκάλυψη των ονομάτων των ‘μαθητών’ της αίρεσης αυτής που χρηματοδοτούνταν από τη Σαουδική Αραβία.

Όπως αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο, η εισαγγελέας Ποπόφ δήλωσε ότι «η οργάνωση που βρίσκεται σε διερεύνηση, είναι πολύ επικίνδυνη, διότι η ιδεολογία των Σαλαφιτών είναι μέρος της ιδεολογίας της τρομοκρατικής οργάνωσης ‘Αλ Κάιντα’».

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος