Σκόπια: Παλλαϊκή διαμαρτυρία για το κανάλι Α1

Νοέμβριος 28, 2010.

Μετά τα γεγονότα με την σκοπιανή τηλεόραση Α1, η αξιωματική αντιπολίτευση της Βαρντάρσκας, ο σοσιαλιστικός συνασπισμός – SDSM, ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει πορεία παλλαϊκής διαμαρτυρίας στα Σκόπια, το ερχόμενο Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010.

Η απόφαση για τη διοργάνωση αυτή, έγινε την Κυριακή (σήμερα).

«Μιλάμε για ένα δράμα, καθώς ο ιδιοκτήτης του σταθμού του Α1, κρατείται όμηρος και η απελευθέρωσή του είναι στα χέρια του λαού. Την Πέμπτη το βράδυ, είδαμε ότι όταν είμαστε ενωμένοι όλοι, οι Σλαβομακεδόνες, οι Αλβανοί, οι Σέρβοι, οι Τούρκοι, οι Ρομά, οι Βόσνιοι και οι Βλάχοι, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Εκείνο το βράδυ (που απέκλεισαν το κανάλι Α1) όλοι μαζί γίναμε ένα, αριστεροί- δεξιοί, ανεξάρτητοι, εργάτες, διανοούμενοι. Εμείς είμαστε η δύναμη και ότι θέλουμε μπορούμε να το πετύχουμε» είπε ο Τσερβενκόφσκι.

Αναφερόμενος για την πορεία διαμαρτυρίας που προγραμματίζεται είπε ότι είναι «μια πορεία για τη ελευθερία και τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την αλήθεια, την αξιοπρέπεια και το μέλλον».

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο κόμμα του, το SDSM, έχει την πρωτοβουλία για τη διαμαρτυρία αλλά δεν την ιδιοποιείται, «η διαμαρτυρία ανήκει στον λαό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος