Βουλγαρία: Διαμαρτυρία αστυνομικών στη Σόφια με …γκάιντες

Νοέμβριος 1, 2010.

Με τους ήχους της γκάιντας και δύο αφίσες που έγραφαν «Φτάνουν πια τα Ψέματα», πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 31ης Οκτωβρίου 2010 (χθες) διαμαρτυρία των αστυνομικών ενώσεων της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας, στο κέντρο της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

«Στις δώδεκα το μεσημέρι, περίπου 200 αξιωματικοί της βουλγαρικής αστυνομίας από περιοχές της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών. Οι διαμαρτυρόμενοι αστυνομικοί ήταν από τις πόλεις Μπλαγκόεβγκραντ, Σαντάσκι, Πέτριτς, Ζλατάρεβο, Κάρντζαλι, Σμόλιαν, Μένταν και Ρούντοζεμ, υποστηριζόμενοι από τη Λεγεώνα Ρακόβσκι και των εκπροσώπων των δεσμοφυλάκων.

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από την συνδικαλιστική Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι Βούλγαροι αστυνομικοί παρέδωσαν υπόμνημα στο ‘Συμβούλιο των Υπουργών’ που απευθύνονταν προς τον πρωθυπουργό της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ. Οι αστυνομικοί στη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους έπαιζαν γκάιντες και μοίραζαν στον κόσμο γκοφρέτες και σοκολάτες.

Κύρια αιτήματά τους ήταν η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και τα οικονομικά ζητήματα του κλάδου.

Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι οι Βούλγαροι συνδικαλιστές ήρθαν σε συνεννόηση με τις ρουμανικές αστυνομικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, ώστε να προβούν σε κοινές διαμαρτυρίες κατά των δύο κυβερνήσεων, Βουλγαρίας και Ρουμανίας, για την οικονομική εξαθλίωση του κλάδου τους, όπως γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο 'Στάνταρτ'.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος