Η όγδοη συνάντηση Παπανδρέου – Γκρουέφσκι στη Λιβύη

Τρίπολη.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας συνεχίστηκαν με την όγδοη συνάντηση των πρωθυπουργών των δύο χωρών χθες στην Τρίπολη της Λιβύης.

Ο Νίκολα Γκρουέφσκι συναντήθηκε με τον έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στα πλαίσια της διάσκεψης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αφρικής, και είναι η πολλαπλή φορά που δύο πλευρές συναντούνται, σε υψηλό επίπεδο, για την επίλυσης της ονομασίας των Σκοπίων.

Μετά τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, ο επικεφαλής της σκοπιανής διπλωματίας Αντόνιο Μιλοσόσκι, δήλωσε ότι τέτοιες συναντήσεις μπορούν να συμβάλλουν στην περαιτέρω ώθηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης χωρίς να επεκταθεί στις συζητήσεις των δύο ανδρών.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι η πΓΔΜ και η Ελλάδα έχουν την πολιτική δέσμευση για διάλογο μεταξύ τους και αυτός θα συνεχιστεί και στο μέλλον», δήλωσε ο Μιλοσόσκι.

Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών πραγματοποιήθηκε με πνεύμα αμοιβαιότητας και διήρκησε περίπου 45 λεπτά.

Όπως αναφέρθηκε, εκτός από το ζήτημα της ονομασίας, οι Γκρουέφσκι και Παπανδρέου αντάλλαξαν απόψεις για τα οικονομικά ζητήματα τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρωζώνης με στόχο την αύξηση των ευκαιριών για συνεργασία στη συγκυρία αυτή.

Ο Μιλοσόσκι όταν ρωτήθηκε για τη στάση της Ελλάδας στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 16 Δεκεμβρίου, απέφυγε να απαντήσει και δήλωσε ότι στη Συνεδρίαση, θα κυριαρχήσουν οι υποθέσεις της ΕΕ για τους οικονομικούς κινδύνους και τις δυσκολίες που υπάρχουν σε ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος