Σερβία: Πυρκαγιά και εκρήξεις σε στρατιωτικό εργοστάσιο




Δεκέμβριος 28, 2010.

Φωτιά ξέσπασε σε τμήμα του εργοστασίου «Σλόμποντα», στην περιοχή Τσάτσακ, που κατασκευάζει πυροτεχνήματα και  εξοπλισμό του σερβικού στρατού.
Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες, απόγευμα της Δευτέρας, και επιβεβαιώθηκε από τον προϊστάμενο του τομέα των μέσων εκτάκτων αναγκών του σερβικού Υπουργείου Εσωτερικών, Πρέντραγκ Μάριτς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την έκρηξη που σημειώθηκε δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα.

 Η έκρηξη εκδηλώθηκε στο τμήμα των πυρομαχικών αλλά πριν επεκταθεί η φωτιά οι εργαζόμενοι πρόλαβαν να βγουν από το χώρο του συμβάντος, δήλωσε ο Μάριτς.

Σύμφωνα, επίσης, με τον ανταποκριτή του ‘Blic’, οι εκρήξεις από τα πυρομαχικά ακούγονταν σε μεγάλη απόσταση και από το σημείο της πυρκαγιάς έβγαινε μαύρο πυκνός καπνός. Δόθηκε, μάλιστα, εντολή στους κατοίκους να κλείσουν αεροστεγώς, τα παράθυρα των σπιτιών τους.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου του εργοστασίου, Ντράγκαν Γιέκικ, δήλωσε στο πρακτορείο Fonet ότι όλοι οι εργαζόμενοι εγκατέλειψαν έγκαιρα το τμήμα των πυροτεχνημάτων του εργοστασίου όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Εξάλλου, ο γενικός διευθυντής του εργοστασίου «Σλόμποντα», Ζόραν Στεφάνοβιτς, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι το εργοστάσιο υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί των εργαζομένων.

Σύμφωνα με το Στεφάνοβιτς κάηκαν ολοσχερώς τα δύο κτίρια, στα οποία σημειώθηκε η έκρηξη.

Μέχρι στιγμής δεν καθορίστηκε η αιτία που προκάλεσε την έκρηξη των πυροτεχνημάτων.

--
Τίτλος: «Пожар и експлозија во воената фабрика во Чачак»

Δημοσίευση: Форум, 27.12.2010



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος