Βούλγαρος Υπουργός: Ο φράχτης με την Τουρκία θα τελειώσει το 2011

Ιανουάριος 28, 2011. Φόκους-12:19

Σόφια.

«Μέχρι το τέλος του έτους θα παραδοθεί ολοκληρωμένο το έργο των βουλγαρο-τουρκικών συνόρων».

Τα παραπάνω δήλωσε, πριν από λίγο, ο Βούλγαρος Υπουργός Εσωτερικών, Τσβέταν Τσβετάνοφ (φωτό), στη διάρκεια ομιλίας του στο βουλγαρικό Κοινοβούλιο.

Ο Υπουργός απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή Στόγιαν Ιβάνοφ, σχετικά με την κατασκευή του φράχτη, κατά μήκος των βουλγαρικών συνόρων με την Τουρκία.

«Η κυβέρνηση έχει υπογράψει συμβόλαιο το περασμένο έτος για την κατασκευή ενός συστήματος συνοριακής φύλαξης ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Προς το παρόν το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και όταν θα περατωθεί θα αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου των βουλγαρο-τουρκικών συνόρων», είπε ο Τσβετάνοφ.

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα (klyon) που υπήρχαν στη δεκαετία του ’60 του περασμένου αιώνα, έχουν απαξιωθεί και έχασαν τον σκοπό τους.

«Κάθε χρόνο τα αντικαθιστούσαμε τμηματικά, αλλά τελευταία δεν υπήρχαν οικονομικοί πόροι για τη συντήρησή τους. Το 2007, 2008 και το 2009 δεν υπήρξε χρηματοδότηση για τη συντήρηση του συστήματος φύλαξης», δήλωσε ο Βούλγαρος Υπουργός

--

Τίτλος: «Цветан Цветанов: До края на годината в експлоатация трябва да влезе интегрирана гранична система по границата с Турция»
Δημοσίευση: Информационна Агенция "Фокус", 28.1.2011, 12:19



Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος