Κρήτη: Δύο Αλβανοί και ένας Έλληνας στο εδώλιο


"Αρκετές νύχτες, 60 έφηβοι, στο Ηράκλειο,  βγήκαν με ραβδιά στους δρόμους της πόλης  για εντοπισμό αλλοδαπών"

Απρίλιος 26, 2011.

«Σήμερα κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, στο Δικαστήριο του Ηρακλείου Κρήτης, δύο Αλβανοί και ένας Έλληνας πολίτης, οι οποίοι κατηγορούνται για τα βίαια γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Κρήτη στα μέσα του τρέχοντος μηνός», αναφέρει το αλβανικό δημοσίευμα και σημειώνει:


Δύο νεαροί Αλβανοί, τα ονόματα των οποίων δεν ανακοινώθηκαν και ένας 29χρονος από το Ηράκλειο, είχαν συλληφθεί στη διάρκεια βίαιων επεισοδίων που έγιναν στο Ηράκλειο, συμβάν το οποίο χαρακτηρίστηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ως ‘πεδίο μάχης’.

Τα επεισόδια αυτά, άρχισαν από τις αρχές Απριλίου και διήρκησαν αρκετές νύχτες με βίαιες συγκρούσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες (συνεχίζει το αλβανικό δημοσίευμα), εκείνες τις ημέρες περίπου 60 έφηβοι που φορούσαν κράνη και μάσκες με σιδερένια ραβδιά στα χέρια τους βγήκαν στους δρόμους της περιοχής σε μια εκστρατεία, η οποία περιγράφεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης  «για τον εντοπισμό αλλοδαπών».

Η Αστυνομία –σημειώνει το δημοσίευμα- ανακοίνωσε ότι το συμβάν αυτό, ήταν αποτέλεσμα μιας αψιμαχίας, που είχε συμβεί στο παρελθόν, μεταξύ Αλβανών και Ελλήνων.
«Στη διάρκεια της ημέρας των επεισοδίων είχαν ανακοινωθεί από 3 έως 15 τραυματίες και συνελήφθησαν τρία άτομα τα οποία  τέθηκαν υπό κράτηση και προφανώς πρόκειται για τα τρία άτομα που κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Η Ελληνική Αστυνομία, εντούτοις, δεν έχει ανακοινώσει, επίσημα, την ταυτότητα και την εθνικότητα των ατόμων που επιτέθηκαν, όπως και των θυμάτων της επίθεσης.
Τελικά, όμως, μαθεύτηκε ότι συνελήφθησαν δύο Αλβανοί και ένας Έλληνας οι οποίοι θα τιμωρηθούν, ως υπαίτιοι των επεισοδίων, από το Δικαστήριο.

--
Τίτλος: «Greqi, dhuna në Iraklio, akuzohen 2 shqiptarë»
Δημοσίευση: BW, 26.4.2011, 13:51