Σκόπια: Απέκρυψαν την επίσκεψη της φυλής Χούντζα λόγω…Χάγης!

«Δεν αποκαλύφθηκε αν η αιτία της επίσκεψης του αντιπροσώπου του βασιλιά ήταν ο θεμέλιος λίθος της κατοικίας»


Απρίλιος 5, 2011.

Ο γιος του βασιλιά Μιρ Γκαζανφλάρ Αλί Χαν, πραγματοποίησε μυστική επίσκεψη στην πΓΔΜ, (που του την έχουνε πλασάρει ως ‘Μακεδονία’) και την οποία θεωρεί ότι είναι η χώρα καταγωγής των προγόνων του, των αρχαίων Μακεδόνων!


«Όπως ανέφερε η εφημερίδα ‘Ούτρινσκι Βέσνικ’ πριν από τέσσερις μήνες, ο δήμος της σκοπιανής πόλης Μπογντάνσι, δώρισε στην βασιλική οικογένεια της φυλής Χούνζα του Πακιστάν, 37.000 τ.μ. δημόσιας γης για να χτίσει μια βασιλική έπαυλη, υποσχόμενος συγχρόνως και την ανάλογη βοήθεια για αυτήν», γράφει το δημοσίευμα.

Ωστόσο, δεν ανακοινώθηκε τίποτε για την άφιξη αυτή, αν, δηλαδή,  ο εκπρόσωπός του βασιλιά, ήρθε να δει την έκταση που παραχωρήθηκε στο βασιλιά ή ήρθε για να τοποθετήσει το θεμέλιο λίθο.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου προς την Μαρίνα Ντοϊτσίνοφσκα, η οποία είναι νομικός σύμβουλος του βασιλιά του Πακιστάν, για τον σκοπό της επίσκεψής του, απάντησε στερεότυπα ότι βρίσκεται στην «Μακεδονία»  πραγματοποιώντας ιδιωτική επίσκεψη. Πρόσθεσε, όμως, ότι όταν θα χτίσει ο βασιλιάς των Χούνζα, στην περιοχή που του παραχωρήθηκε,  θα γίνει επίσημη ενημέρωση.

Η άφιξη του Πακιστανού, στην σκοπιανή πόλη, έγινε στις 20 Μαρτίου 2011 και η Μπογντάνσι έζησε αστυνομικές στιγμές αφού ελήφθησαν εξαιρετικά υψηλά μέτρα ασφαλείας, γύρω από το δημαρχιακό μέγαρο, όπου ο εκπρόσωπος του βασιλιά έγινε δεκτός. Παραβρέθηκε, μάλιστα,  εκπρόσωπος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που πρότεινε στον Πακιστανό να τον ξεναγήσει στην πΓΔΜ, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τα μέσα ενημέρωσης.
Ούτε, επίσης,  ο πληθυσμός της πόλης δεν αντιλήφθηκε την άφιξη του εκπροσώπου του βασιλιά της φυλής Χούνζα,  βλέποντας τα αυξημένα μέτρα, στην πόλη,  θεώρησε ότι κάποιο υψηλό πρόσωπο επισκέφθηκε το Δήμο.

Οι ‘απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων’ ήρθαν να δουν την γη των προγόνων τους, ύστερα από πρόσκληση του συλλόγου της Μπογντάνσι «Αρχαίοι Μακεδόνες».

Μάλιστα οι καλεσμένοι από την Ασία, έγιναν δεκτοί από τον Μητροπολίτη Παραβαρδαρίας, Αγαθάγγελο, και σύμφωνα με πληροφορίες ο πρίγκιπας ήθελε να συναντηθεί και με τον αρχιεπίσκοπο της λεγόμενης ‘Μακεδονικής Εκκλησίας’  Στέφανο.

Η συνάντηση, τελικά, δεν ξέρουμε αν έγινε. Οι πληροφορίες  είναι ασαφείς.

«Η επίσκεψη αυτή θεωρήθηκε απόρρητη, λόγω της δίκης της Χάγης, με την αιτιολογία ότι θα ήταν πολύ αρνητική για την έκβαση της δίκης η δημοσιοποίηση της  άφιξης των εκπροσώπων της φυλής Χούνζα, που θεωρούν τους εαυτούς τους απόγονους των αρχαίων Μακεδόνων».

--
Τίτλος: «Хунзи пред две недели во тајна посета на Богданци»
Δημοσίευση: Утрински весник, 5.4.2011.