Βουλγαρία : Πρόστιμα σε τζαμιά για ηχορύπανση

Τα μεγάφωνα των μιναρέδων 'τρελαίνουν' τους κατοίκους της περιοχής


Μάιος 25, 2011.

Πολλές παραβιάσεις για υπέρμετρη ένταση στα μεγάφωνα των τζαμιών της πόλης Παζαρτζίκ έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με τον επικεφαλής του κόμματος VMRO-WE.
Συγκεκριμένα, τα όργανα της δημόσιας τάξης έχουν επιβεβαιώσει, ήδη,  130 παραβιάσεις του κώδικα περί δημόσιας κοινής ησυχίας στην περιοχή Ίζτοκ του Παζαρτζίκ.


Οι παραβιάσεις, σύμφωνα με τον  Μπλάγκο Πετρόφ, ο οποίος είναι ο συντάκτης του διατάγματος για τη δημόσια τάξη στην πόλη Παζαρτζίκ, είναι πάρα πολλές  και επιβάλλονται πρόστιμο στα τεμένη. Επειδή τα τζαμιά δεν συμμορφώνονται θα γίνεται η σύλληψη των υπευθύνων που δημιουργούν εκκωφαντικούς θορύβους με τα ηχεία των τζαμιών, προκαλώντας, έτσι,  σοβαρή παραβίαση της δημόσιας τάξης.
Τα πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται, για τα νομικά πρόσωπα είναι από 6 έως 10 χιλιάδες.

Ο Πετρόφ δήλωσε ότι τα παράπονα των κατοίκων δεν είναι μόνο αυτών που κατοικούν γύρω από τα τεμένη, αλλά, και εκατοντάδων μέτρων από αυτά.
Επιπρόσθετα , σήμερα το πρωί , σε τηλεοπτική εκπομπή, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, επεσήμανε ότι πρέπει να ελεγχθεί η ένταση των ήχων των τεμενών στις βουλγαρικές πόλεις, καθ’ ήν, μάλιστα, στιγμήν, που ο  Ισλαμισμός δεν είναι η επίσημη βουλγαρική θρησκεία. Διευκρίνισε, όμως, ότι ο έλεγχος αυτός είναι δουλειά της τοπικής αυτοδιοίκησης.
--
Πηγές : "Фокус", "КРОСС"