Κινέζοι ζητούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια της Βουλγαρίας

"Εισάγουμε αραβόσιτο από τις ΗΠΑ, ενώ θα μπορούσαμε να το παράγουμε εδώ",
δήλωσε ο Κινέζος επιχειρηματίας


Μάιος 15, 2011.

Κινεζικές εταιρείες ενδιαφέρονται να επενδύσουν πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ για την καλλιέργεια γεωργικών εκτάσεων στην βορειοδυτική Βουλγαρία, ανακοίνωσε το Υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων, σύμφωνα με δημοσίευμα του βουλγαρικού ‘Μέντιαπουλ’ .


Η πρόταση τέθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργού Γεωργίας, Μιροσλάβ Ναουντένοφ, με κινεζική επιχειρηματική αποστολή.

Η εταιρεία “Тянджин Стейт Фармс Агрибизнес груп“/  «Τάιντζιν Στέιτ Φάρμς Αγκριμπίζνες Γκρουπ», ανακοίνωσε τη πρόθεσή της να καλλιεργήσει έως και 100 χιλιάδες στρέμματα χωραφιών, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας,  Λι Λιουάν Σούο.

Ήδη, η εταιρεία αυτή διατίθεται να αγοράσει ή να λάβει με χρηματοδοτική μίσθωση 12.000 εκτάρια στη Βιντίν. Ενδιαφέρεται επίσης για τις περιοχές Βράτζα και Μοντάνα, όπως δήλωσε ο Υπουργός Ναουντένοφ. Διατίθεται, ακόμη να αγοράσει ή να εκμισθώσει την περιοχή του Ελχόβο και του Γιάμπολ.

Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής εταιρείας, εξήγησε ότι πρόθεση της κινεζικής επένδυσης είναι η παραγωγή καλαμποκιού  και ζωοτροφών τα οποία θα εξάγονται, άμεσα, στην Κίνα.

«Εισάγουμε προϊόντα από τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Λι Λιουαν Σούο, ενώ θα μπορούσαμε να παράγουμε μια σοβαρή ποσότητα εδώ». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι με τη επένδυση αυτή θα ευνοηθεί η Βουλγαρία και με τις εξαγωγές αλλά και με την πρόσληψη προσωπικού.

«Εμείς θα αγοράσουμε και θα τοποθετήσουμε σύγχρονα γεωργικά μηχανήματα για την καλλιέργεια και την παραγωγή», διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της κινεζικής εταιρείας.
--
Πηγή:  Mediapool