Βουλγαρία: Ο Μουφτής θα μηνύσει αρχηγό πολιτικού κόμματος

Ο μουφτής Μουσταφά Χατζή Αλίς αποφάσισε να ασκήσει αγωγή κατά του  Βόλεν Σίντεροφ


Μάιος 27, 2011.

Από το γραφείο του θρησκευτικού ηγέτη των μουσουλμάνων της Βουλγαρίας ανακοινώθηκε ότι ο Μουφτής σκοπεύει να ασκήσει αγωγή εναντίον του αρχηγού του κόμματος Ataka, Βόλεν Σίντεροφ, λόγω υλικής και ηθικής βλάβης.


 Αυτό είπε ο Σύμβουλος του Γενικού Μουφτή του Ισλάμ στη Βουλγαρία.

«Η απόφαση αυτή  έχει συμβολικό χαρακτήρα και όχι αναζήτηση κάποιου οφέλους από το πολιτικό αυτό κόμμα», δήλωσε  ο επικεφαλής της Μουφτείας, Μουσταφά Χατζή Αλίς, προσθέτοντας ότι «πρέπει να κάνουμε κάτι σοβαρό για το θέμα αυτό, γιατί πρέπει να επικρατήσει η αλήθεια».
Ο αρχηγός του κόμματος ATAKA Βόλεν Σίντεροφ

Ο επικεφαλής Μουφτής είπε ότι καταδίκασε έντονα τις προκλήσεις που έγιναν την Παρασκευή και κάλεσε το βουλγαρικό λαό να αντιταχθεί σε τέτοιες ενέργειες που έχουν ως στόχο ‘ την παραβίαση της ιερότητας της πατρίδα μας’.

Ο γραμματέας του γραφείου του Μουφτή, Χουσεΐν Χαβάζοφ, δήλωσε ότι όσα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή στους μουσουλμάνους της Βουλγαρίας ήταν  μελετημένα και οργανωμένα.

«Φοβούμαστε ότι αυτή η ενέργεια προοιωνίζει κάτι μεγαλύτερο, το οποίο στρέφεται κατά των ελευθεριών μας, κατά της θρησκείας μας και κατά του έθνους μας. Είμαστε σοβαρά ενοχλημένοι αλλά και αντίθετοι σε κάθε τι που στρέφεται εναντίον μας», είπε Χαβάζοφ.

--
Πηγή: Информационна агенция БЛИЦ