«Όχι» Βρετανών σε οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα

Βρετανοί βουλευτές αντιδρούν σε ενδεχόμενη ενίσχυση της Ελλάδας


Μάιος 8, 2011.
«Σημαίνοντες πολιτικοί καλούν το Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να μην συμμετάσχει  η χώρα τους σε μια δεύτερη βοήθεια προς την Ελλάδα, αφού κατέστη σαφές ότι η Ευρώπη προτίθεται να διαθέσει νέα κεφάλαια  αν και,  η Αθήνα δυσκολεύεται να εφαρμόσει τα οικονομικά προγράμματα τα οποία έχουν εισηγηθεί», αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Φόκους’ επικαλούμενο δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας.


Το τεράστιο χρέος της Ελλάδας, το οποίο είναι ίσο με 285 δις λίρες, αυξάνει την πίεση στις ευρωπαϊκές χώρες ώστε να καταρτίσουν  ένα νέο σχέδιο διάσωσης για την Αθήνα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερότητα στην ζώνη του Ευρώ.

Δισεκατομμύρια λίρες των Βρετανών φορολογουμένων χρησιμοποιήθηκαν, ήδη, στην ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Ελλάδα το περασμένο έτος παρά την ισχυρή αντίδραση των βρετανών βουλευτών.

Στη συνέχει η Βρετανία πρόσφερε  περίπου 7 δις λίρες σε μορφή άμεσων δανείων προς το Δουβλίνο. Για τη διάσωση της Πορτογαλίας, το Λονδίνο αναμένεται να δώσει 4,4 δις λίρες.

Μέσα σε αυτές τις εξελίξεις ήρθε και η είδηση για την δυνατότητα χορήγησης νέων ενισχύσεων προς την Ελλάδα, ύψους 25 δις ευρώ, αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο.
--
Πηγή: Βουλγαρικό ‘Φόκους’