Σκόπια: Προσπάθεια συγκάλυψης της δολοφονίας του νεαρού Μάρτιν


Ιούνιος 8, 2011.

Η οικογένεια οι συγγενείς και οι φίλοι αποχαιρέτισαν τον 22χρονο Μαρτίν Νεσκόσκι, ο οποίος την Κυριακή ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από ένα μέλος των ειδικών  αστυνομικών δυνάμεων  ‘Τίγρεις’, στη διάρκεια του εορτασμού της εκλογικής νίκης του VMRO-DPMNE.


Το πλήρωμα του ασθενοφόρου είχε επέμβει αρκετές φορές αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
 Η οικογένεια Νεσκόσκι, ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο γιος τους πέθανε από τα χέρια ενός μέλους της αστυνομίας, ενώ βρισκόταν στην κομματική γιορτή.
Η μητέρα του, μέσα στον πόνο της φώναζε ότι το κράτος σκότωσε το παιδί της. Δεν ήρθε όμως κανείς από την κυβέρνηση  για να ακούσει τις κραυγές της, να εκφράσει τη λύπη του και τη συμπάθεια στο πόνο της.
Οι φίλοι του Μάρτιν έκαναν έκκληση για μαζική διαμαρτυρία, ώστε να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση αυτή.
«Ήρθαμε σήμερα ως ομάδα των οπαδών  του «Σίτυ πάρκ μπόις» να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Μάρτιν. Καλούμε σε μαζική διαμαρτυρία την Παρασκευή στις 18:30. Δεν πρέπει να περάσει έτσι αυτό, δεν πρέπει να υποχωρήσουμε στο αστυνομικό κράτος», δήλωσαν οι φίλοι του Μάρτιν.
Ο ιατροδικαστής παρουσίασε σκανδαλώδεις λεπτομέρειες σχετικά με τη δολοφονία του Μάρτιν.
Ο διευθυντής της υπηρεσίας αυτής Αλεξέι Ντούμα επιβεβαίωσε ότι έγινε αυτοψία την Δευτέρα παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών.
Πιστοποίησε ότι ο παιδί  πέθανε από αιμορραγία στον εγκέφαλο,, λόγω ισχυρών κτυπημάτων. Ο εκπρόσωπος του  Υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε τη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά το πόρισμα του ιατροδικαστή:
«Δεν αναφέρθηκε κανένα γεγονός σαν αυτό, στο Υπουργείο Εσωτερικών και αν έχετε κάποιες πληροφορίες για το περιστατικό αυτό να μας ενημερώσετε», δήλωσε ο Ίβο  Κοτέφσκι στις 06 Ιουνίου 2011.
Αυτό δημιουργεί αμφιβολίες αν το ίδιο το κράτος προσπαθεί να αποσιωπήσει την στυγνή δολοφονία του αγοριού. Εκτός από το γεγονός ότι δεν έδωσε καμία εξήγηση για τη δολοφονία, προσπάθησε ακόμη να πιέσει την οικογένεια Νεσκόσκι να παραμείνει σιωπηλή.
«Τον σκότωσαν, τον σκότωσε το κράτος, πώς να αποκρυφτεί αυτό. Ήρθαν από το VMRO και πίεσαν τον άνδρα μου  να μην πω τίποτε για το γιο μου, να μην αναφέρω ότι τον σκότωσε το κράτος. Είπαν να πω ότι δεν ήξερα τίποτε και πως το παιδί ήταν μια χαρά» είπε η μητέρα του δολοφονημένου Μάρτιν.
Ο ύποπτος δολοφόνος ο Ιγκόρ Σπάσοφ, σήμερα απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή. Πριν πάει στη δικαιοσύνη η αστυνομία τον υπερασπίστηκε με τη σιωπή της.

Η δίωξη  για  δολοφονία θα μπορούσε να διαλευκάνει την υπόθεση, αν , δηλαδή, έγινε από πρόθεση ή από αμέλεια.
Η υπουργός Εσωτερικών, Γιανκουλόσκα, δεν πρόκειται να παραιτηθεί, αποποιήθηκε, μάλιστα κάθε ευθύνης.
«Είναι ένα τραγικό γεγονός, το οποίο δεν έχει σχέση με την πολιτική,  ορισμένοι από τους βουλευτές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά  το περιστατικό,  είναι λάθος τους» είπε η Γιανκουλόσκα.
Неизвесно е дали ќе одговараат и соучесниците на Спасов, кои таа вечер, според сведоците, го влечеле безживотното тело на Мартин до тревникот пред МЕПСО и го оставиле покриен со најлон.
--
Πηγή: А1 Телевизија