Ιβανόφ: Περιμένουμε από την νέα κυβέρνηση να επιταχύνει τις συνομιλίες για το όνομα


Ιούνιος 11, 2011.  Alfa TB-14:41

« Η ημερομηνία για τις  ενταξιακές διαπραγματεύσεις  της πΓΔΜ στην ΕΕ , είναι  συνδεδεμένη με το θέμα της ονομασίας και αναμένουμε μετά την συγκρότηση του  Κοινοβουλίου να εκλεγεί η νέα κυβέρνηση, η οποία θα προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες  με μια νέα δυναμική  ώστε να επιτευχθεί  μια αμοιβαία αποδεκτή λύση», δήλωσε  ο  πρόεδρος της πΓΔΜ, Γκεόργκι Ιβανόφ, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη σκοπιανή Δοϊράνη.


« Το πρώτο που πρέπει να κάνω είναι να συγχαρώ τους Κροάτες,  οι οποίοι  έλαβαν αισιόδοξα  μηνύματα από τις  Βρυξέλλες.  Είναι μια θετική εξέλιξη για την περιοχή και για την πΓΔΜ. Όπως είπε ο Επίτροπος  Στέφαν Φούλε, η πΓΔΜ είναι κοντά για να  λάβει μια ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων. Αυτές  οι διαπραγματεύσεις συνδέονται με το θέμα της ονομασίας και περιμένουμε την σύγκληση  της Συνέλευσης για την εκλογή της Κυβέρνησης, ώστε  με μια νέα δυναμική  να προβούμε, με τον διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς,   σε συγκεκριμένες  ενέργειες προκειμένου  να δοθεί   μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας’, είπε ο Ιβάνοφ.

Και  θα συνεχίσει, αφού ανάφερε την θετική εισήγηση του Στέφαν Φούλε για την Κροατία και ότι σειρά τώρα έχει η πΓΔΜ:

«Είμαστε ρεαλιστές στην πΓΔΜ. Περιμένουμε από την Ελλάδα να ενεργήσει εποικοδομητικά, δεχόμαστε, επίσης,   κάθε εποικοδομητική πρόταση του Νίμιτς,  η οποία σκοπό έχει να συμβάλλει στην ειρήνη  στην  περιοχή, σύμφωνα  με τις δημοκρατικές προοπτικές των Βαλκανίων», είπε ο Ιβανόφ.


--
Πηγή:  Алфа ТВ