Σκόπια: Πώς εκβιάζει το VMRO-DPMNE τους βουλευτές του


Ιούνιος 30, 2011.

Για να διατηρήσει τη συνοχή του στο Κοινοβούλιο το κυβερνών VMRO-DPMNE – κόμμα του Γκρούεφσκι- ανάγκασε τους βουλευτές του να υπογράψουν λευκές παραιτήσεις και γραμμάτια με ποσά που κυμαίνονται από € 300.000 έως €600.000, τα οποία ενεργοποιούνται αυτόματα εάν ένας από αυτούς αποφασίσει να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό.


Αυτό αποκαλύφθηκε σε εκπομπή της τηλεόρασης  του «Alpha» από τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Πάβλε Τραϊάνοφ, ο οποίος δήλωσε ότι υπέγραψε ένα τέτοιο έγγραφο.

«Κάθε μέλος  έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο με την υποστήριξη του κόμματος, και έχει την υποχρέωση να το τηρήσει», δήλωσε ο Πάβλε Τραϊάνοφ.
Στις δηλώσεις αυτές αντέδρασε το αντιπολιτευτικό σοσιαλιστικό κόμμα το οποίο χαρακτήρισε την υπόθεση αυτή ως ‘μέγα σκάνδαλο’ το οποίο πρέπει να επιληφθεί επειγόντως η Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

«Η δήλωση του Τραϊάνοφ είναι σαφέστατη απόδειξη πώς, ο Πρωθυπουργός, αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία. Αν αυτός ο εκβιασμός επιβάλλεται στους βουλευτές του κόμματος, τότε τι άλλο να περιμένουν οι πολίτες αυτής της χώρας;

«Είναι προφανές ότι κανείς από την κοινοβουλευτική ομάδα του VMRO-DPMNE   δεν επιτρέπεται να σκέπτεται και να αποφασίζει με το μυαλό του, αλλά θα πρέπει μόνον να ακούει εντολές από το αφεντικό-κόμμα του», δήλωσε η Καλίνκα Σεντίκι-Γκάμπερ από το SDSM.


Πηγή: А1 Телевизија