Εκπαίδευση Κοσοβάρων στο σκοπιανό Κρίβολακ


Ιούλιος 14, 2011.

Στο στρατόπεδο του Κρίβολακ των Σκοπίων βρίσκεται σε εξέλιξη ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την ονομασία  «Πανεπιστημιούπολη Καλοκαίρι 2011» στο  οποίο θα φοιτήσουν μαθητές στρατιωτικών σχολών της περιοχής. Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 10 ημερών.


Στην έναρξη του προγράμματος αυτού,  παρέστη ο υπουργός Άμυνας της πΓΔΜ, Ζόραν Κονιανόβσκι, και ο αρχηγός των Δυνάμεων Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου, Αγκίμ Τσέκου.

Ο Σκοπιανός υπουργός εξήρε την οργάνωση του πολύγωνου «Κρίβολακ και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή στο στρατιωτικό πρόγραμμα  μαθητών  από την Στρατιωτική  Ακαδημία «Μιχαήλο Αποστόλσκι» καθώς και  δοκίμων από τις ακαδημίες της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, το Κοσσυφοπέδιο και το Μαυροβούνιο. Ανέφερε, μάλιστα ,  ότι γνωρίζει την κατάρτιση των καθηγητών οι οποίοι είναι λέκτορες από τη Νορβηγία, τη Σλοβενία και τη Γερμανία.

Ο αρχηγός  των Δυνάμεων Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου, Αγκίμ Τσέκου δήλωσε υπερήφανος για τη συμμετοχή της ομάδας του Κοσσυφοπεδίου και  τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που η χώρα του, συμμετέχει σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός.

Εξέφρασε, επιπρόσθετα, την ελπίδα για μια μεγαλύτερη περιφερειακή συνεργασία και όπως χαρακτηριστικά είπε ‘δεν έχουμε ακόμη αναπτύξει όλες τις δυνατότητες του Κοσσυφοπεδίου, ωστόσο είμαστε πρόθυμοι να οργανωθούμε και να συμμετέχουμε σε διάφορα στρατιωτικά προγράμματα και σε κοινές ασκήσεις».

Ο Τσέκου συμπλήρωσε ακόμη ότι το φθινόπωρο έχει προγραμματιστεί μια συνάντηση των υπουργών Άμυνας της περιοχής,  ώστε να συνεργαστούν για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

«Θέλουμε να αναλάβουμε την ευθύνη για την διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και είμαστε πάντοτε ανοικτοί για συνεργασία με όλες τις χώρες», είπε ο Τσέκου.


--
Πηγή: ina-online
\