Αλβανικό Κόμμα Σκοπίων: “Η διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου θα αποσταθεροποιήσει την FYROM”


Αύγουστος 6, 2011.

Ο Αλί Αχμέτι , ηγέτης του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων «Δημοκρατικό Κόμμα για την ενσωμάτωση»/DUI,  υποστήριξε την απόφαση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου να επέμβει στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου επιβάλλοντας την κυριαρχία του κράτους και την ‘επιβολή  του δικαίου’.


Ο Αχμέτι δήλωσε ότι το κόμμα του οποίου ηγείται παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις  εξελίξεις στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και εξέφρασε την ανησυχία του για την δραστηριοποίηση εγκληματικών ομάδων και λαθρεμπόρων που θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή.

Ο Αχμέτι δήλωσε στην τηλεόραση του Κοσσυφοπεδίου ότι σε περίπτωση που θα τεθεί σε αμφισβήτηση η Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί  και να αναλάβει την ευθύνη αλλά και την εγγύηση για ειρήνη στην FUROM.

«Αν προχωρήσει  η κατάσταση αυτή και δημιουργηθεί μια νέα τάξη, ένα νέο σχήμα στα Βαλκάνια, τότε κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη και να εξασφαλίσει την ειρήνη στην Fyrom, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι Αλβανοί  δεν θα ενταχθούν σε ένα νέο μέτωπο αναζωπυρώνοντας τις εθνικές προσδοκίες τους», πρόσθεσε ο Αλί Αχμέτι.

--
Πηγή : Ina-online