Μπόικο Μπορίσοφ: « Μην νομίζετε ότι με τρομάζουν οι απεργίες, την επόμενη μέρα παραιτούμαι»


Νοέμβριος 28, 2011.

Σόφια.

Εν μέσω διαμαρτυριών και απεργιών σε πολλά κοινωνικά στρώματα, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να αποδώσει υπό πίεση και δήλωσε ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί.

«Εγώ δεν θα είμαι ο πρωθυπουργός μιας χώρας στην οποία ο λαός επαναστάτησε και δεν θέλει να κατανοήσει τα μέτρα. Κοιτάξτε τι γίνεται στην Ιταλία και στην Ελλάδα. 


Πρώτα από όλα ως χώρα θέλουμε να προστατεύσουμε το λαό μας», δήλωσε το BTV και θα προσθέσει: «Ο στόχος μου δεν είναι παραμείνω πρωθυπουργός, και δεν με τρομάζει καθόλου να παραιτηθώ», είπε ο Μπορίσοφ.

Στο μεταξύ είναι η πέμπτη μέρα που οι σιδηροδρομικοί έχουν κηρύξει απεργία και το 80 τοις εκατό των αμαξοστοιχιών έχουν ακινητοποιηθεί. Τα τρακτέρ έχουν βγει στους δρόμους και έχουν κόψει τις οδικές αρτηρίες. Πολλές κοινωνικές ομάδες απεργούν εξαιτίας της συνεχιζόμενης λιτότητας και του προγραμματισμού για περικοπές.

Χαρακτηριστική ήταν η ...άμυνα, του Βούλγαρου πρωθυπουργού:

«Παράδειγμα για τους αγρότες αποτελεί η Ελλάδα. Αποκλεισμοί, μπλόκα και  τελικά τίποτε, είναι τόσο ωραίο, όμως,  να κάνεις μπλόκο. Αλλά αν αυτά γίνονται  για να ανατρέψουν την κυβέρνηση, πρέπει να γνωρίζουν  ότι εμείς διαθέτουμε στον προϋπολογισμό  όσα χρήματα παίρνουμε από τους φορολογούμενους» δήλωσε ο Μπορίσοφ.

Αναφερόμενος  στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης είπε ότι η Βουλγαρία έχει τα χαμηλότερα όρια συνταξιοδότησης «θα γίνουμε ένα κράτος συνταξιούχων», είπε.

Ερωτηθείς τι θα έκανε στη διάρκεια της μεγάλης εθνικής διαμαρτυρίας  την Τετάρτη στις 30 Νοεμβρίου ο Μπορίσοφ απάντησε:

« Μα είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι η διαμαρτυρία θα με τρομάξει; Την επομένη δίνω την παραίτησή μου για να επιλέξουν έναν από την αντιπολίτευση και να πάνε για πτώχευση».
--
Πηγή: mediapool