Σαμαράς προς Γκρούεφσκι: ‘Δεν θα αποτελούσε πλεονέκτημα η συνάντησή μας’


Δεκέμβριος 24, 2011.

Σκόπια. Сител

Ο πρόεδρος του ελληνικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, απάντησε σε επιστολή που απέστειλε ο πρωθυπουργός μας, Νίκολα Γκρούεφσκι.
--
Νέα Δημοκρατία
Πρόεδρος

Н.е. Г. Νίκολα Γκρούεφσκι- Πρωθυπουργό της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Εξοχότατε,


Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας με ημερομηνία της 17ης Δεκεμβρίου 2011.
Λόγω της συνέχισης των διαπραγματεύσεων, μεταξύ των δύο κυβερνήσεων μας, δεν πιστεύω ότι η συνάντηση μας, σε αυτό το σημείο, θα αποτελούσε πλεονέκτημα.

 Μια θετική εξέλιξη  για να προχωρήσουμε σε αυτό το σημείο, θα ήταν η ενθάρρυνση των υφιστάμενων διαδικασιών όπως αυτές ορίζονται από τη Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας το συντομότερο δυνατό, μια εξέλιξη για την οποία είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσετε και η οποία θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ευρύτερη περιοχή.

Ωστόσο, είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω ότι η κυβέρνησή σας με συστηματικές ενέργειες καθώς και  (με δηλώσεις) επίσημοι αξιωματούχοι που εκπροσωπούν την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, παρεμβαίνουν στην προαναφερθείσα διαδικασία.


Επομένως , ενθαρρύνω θερμά τη υιοθέτηση μιας θετικής προσέγγισης,  όσο αφορά αυτό το σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι δύο κυβερνήσεις μας και οι οποίες έχουν συμφωνήσει  να επιλύσουν.

Με εκτίμηση

Αντώνης Σαμαράς

Αθήνα 21 Δεκεμβρίου 2011.
--