Βουλγαρία: Αύξηση των ξένων κυνηγών στη βόρεια Ροδόπη




Ιανουάριος 3, 2012- Агенция "Фокус"

Девин-Devin.

 Η κρατική εταιρεία ‘ Κρήνη’, η οποία δραστηριοποιείται  στον τομέα του κυνηγιού ανέφερε αύξηση 30% στην προσέλευση των κυνηγών αλλά και των εσόδων της κατά το 2011.

Ο διευθυντής του κρατικού αυτού αγροκτήματος στο Σμόλιαν, Στογιάν Σαρίσκι δήλωσε ότι η χρονιά ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών αφού αφίχθηκαν στην περιοχή λάτρεις του τουριστικού κυνηγιού με σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα.


Σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των αλλοδαπών που θέλουν να κυνηγήσουν στις παρυφές της Ροδόπης. Η μεγαλύτερη ομάδα κυνηγών που ήρθε στο Σμόλιαν ήταν από τη Γερμανία και ακολούθησαν οι ομάδες από την Αγγλία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

«Το Δεκέμβριο, μάλιστα, επιβραβεύτηκε κυνηγός που ήρθε από την Τουρκία και ο οποίος κατάφερε να πυροβολήσει ένα αγριοκάτσικο- ένα πολύ καλό τρόπαιο- το οποίο (αγριοκάτσικο) αποτελεί το δεύτερο στη θέση κατάταξης της εκμετάλλευσης του αγροκτήματος», είπε ο Σαρίσκι

Το αγρόκτημα «Κρήνη» καλλιεργεί και αναπτύσσει  άγρια ζώα. Ο υψηλότερος πληθυσμός που διατηρεί είναι τα αγριογούρουνα, τα ζαρκάδια και τα αγρινά ( άγριο πρόβατο).

«Στο σχεδιασμό του,  το αγρόκτημα του Σμόλιαν, για την παροχή νέων δειγμάτων θα προβεί σε ανανέωση της ανάπτυξης άγριων ζώων με βαρύτητα στα ελάφια, τα οποία θα αποτελούν τρόπαια για τους κυνηγούς», δήλωσε ο διευθυντής του κρατικού αγροκτήματος παραγωγής  άγριων θηραμάτων.

--