Σκόπια: Επίσκεψη του προέδρου του Κοινοβουλίου στην Αυστραλία



Φεβρουάριος 27, 2012.

Την Μελβούρνη, της Αυστραλίας, επισκέπτεται αύριο ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου των Σκοπίων, Τράικο Βελιανόφσκι,  στην οποία θα έχει γεύμα εργασίας  με τον βουλευτή Andrew Elsberry, ο οποίος πρωτοστατεί για τη δημιουργία συνεργασίας με την FYROM.


Ο Βελιανόφσκι, ο οποίος  έφυγε σήμερα στην Αυστραλία, για επίσημη επίσκεψη, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Βικτώριας, Ken Smith και τον πρόεδρο της Βουλής των Λόρδων, Bruce Atkinson.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι συναντήσεις θα έχουν σκοπό την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της επίσημης επίσκεψή του, ο Βελιανόφσκι θα συναντηθεί με τον  σκοπιανό Δήμαρχο της Vitsli,  Στέφαν Κοζνέφσκι.

Θα έχει, επίσης,  συναντήσεις με εκπροσώπους των σκοπιανών ενώσεων της Βικτώρια καθώς και με μέλη της αυστραλιανής «μακεδονικής» επιτροπής  ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία ολοκλήρωσε με επιτυχία την εκστρατεία της, πιέζοντας την αυστραλιανή κυβέρνηση να αποσύρει τον όρο «Σλαβομακεδονική» και θα χρησιμοποιείται επίσημα η σλαβοσκοπιανή γλώσσα ως «Μακεδονική».
--