«Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή των εκλογών της Σερβίας στην Επικράτεια»



Μάρτιος 16, 2012. "Rossiyskaya Gazeta"

Ο πρωθυπουργός της αποσχισθείσας Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι, υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει όλα τα δυνατά μέσα για να αποτρέψει στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου τις εκλογές της Σερβίας της 6ης Μαΐου του 2012, αυτό μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.


«Κατανοώ ότι στο παρελθόν, η Σερβία είχε οργανώσει τέτοιες εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο, ωστόσο, με κάθε σοβαρότητα δηλώνω ότι έχω την πρόθεση να χρησιμοποιήσω όλα τα μέσα που προβλέπονται από το Σύνταγμα για να εμποδίσω την εκτέλεση αυτή στην επικράτεια», δήλωσε ο Θάτσι στην Πρίστινα σε συνάντηση με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων του Κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου και των πρεσβευτών των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση της σερβικής κυβέρνησης για τη διεξαγωγή εκλογών στην περιοχή είναι «άλλη μια επίθεση» και αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας και της συνταγματικής τάξης της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου.

«Η πρακτική αυτή αποτελεί μέρος της Σερβίας και πρέπει να σταματήσει μια για πάντα», είπε ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου.
Νωρίτερα, την πρόθεση του Βελιγραδίου  για τη διεξαγωγή  της εκλογικής διαδικασίας στο Κοσσυφοπέδιο καταδίκασε ένας αριθμός δυτικών  πολιτικών και διπλωματών.
--