Συνελήφθησαν στην Ελλάδα τρεις Σέρβοι της συμμορίας ‘Ροζ Πάνθηρας’




Μάρτιος 15, 2012.

Η Ελληνική αστυνομία ανακοίνωσε  την Πέμπτη ότι συνέλαβε τρεις Σέρβους - δύο άνδρες και μια γυναίκα με την υποψία ότι ανήκουν στη συμμορία  "Ροζ Πάνθηρας" , γνωστή για τις  εντυπωσιακές κλοπές  χρυσού στον κόσμο.

 Οι ύποπτοι  είναι μεταξύ 20 και 36 ετών, συνελήφθησαν τη Δευτέρα στην Αθήνα μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία ένας αστυνομικός τραυματίστηκε. 


Συνελήφθη επίσης μια 43χρονη γυναίκα τη Δευτέρα το βράδυ σε ένα διαμέρισμα στην πρωτεύουσα, όπου η αστυνομία ανακάλυψε υλικό για κλοπές, μάσκες, πιστόλι και πλαστά διαβατήρια.

Πιστεύεται ότι η συμμορία  "Ροζ Πάνθηρες", σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, έχουν διαπράξει πάνω από 150 ληστείες σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, της Ιαπωνίας και της Ελβετίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στη Ρώμη, στις 7  Μαρτίου συνελήφθη ο Mitar Marjanovic, ένας από τους "εγκεφάλους" της συμμορίας  "Ροζ Πάνθηρας", μετά  από τη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο  "Roberto Coin" στο κέντρο της Ρώμης, την 1η Φεβρουαρίου μέρα μεσημέρι, και έκλεψε αγαθά αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ και ενός δεύτερου, ακόμη,  καταστήματος. 

 Οι κλέφτες ήταν ντυμένοι ευπρεπώς, προσποιήθηκαν τους πελάτες, ενώ ο  Marjanovic φύλαγε  από έξω.  Δεν φορούσαν  γάντια κατά τη διάρκεια της ληστείας ή μάσκες στα πρόσωπά τους.

 Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τότε είχαν γράψει, τότε,  ότι τα μέλη του "Ροζ Πάνθηρα" ήταν  πρώην στρατιώτες από την Σερβία και το Μαυροβούνιο, και ότι μέσα σε 10 χρόνια έχουν κλέψει αντικείμενα  συνολικού ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ.


--
Tanjug