Παπούλιας προς Ίβανοφ: « Η Ελλάδα είναι πλήρως προσηλωμένη στην εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης για το όνομα»



Απρίλιος 12, 2012.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο Ίβανοφ των Σκοπίων, στην οποία εκφράζει το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τη λύση της διαφωνίας του ονόματος, και εκδηλώνει την εκτίμηση  του, για την επιστολή που του έστειλε ο Ίβανοφ με την ευκαιρία της  Εθνικής Ημέρας της Ελλάδας.


«Η Ελλάδα παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο θέμα της ονομασίας μέσω των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

»Η τελική επίλυση του θέματος αυτού θα μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε τις μεγάλες δυνατότητες των διμερών μας σχέσεων και να συμβάλλουμε σημαντικά στην εδραίωση της ασφάλειας, της σταθερότητας, των σχέσεων καλής γειτονίας και την ανάπτυξη της περιοχής μας, κυρίως μέσω της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων», επισημαίνει  ο πρόεδρος της Ελλάδας, Κάρολος Παπούλιας, σε επιστολή του  προς τον πρόεδρο των Σκοπίων, Γκιόργκι Ίβανοφ.

Στην επιστολή του  το Παπούλιας εξέφρασε την εκτίμησή του για την επιστολή που του έστειλε ο  Ίβανοφ με την ευκαιρία της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Ελλάδας.

«Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή εκτίμησή μου για την επιστολή  που μου απευθύνατε με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Ελλάδας, καθώς και τις ευχές Σας προς τον ελληνικό λαό», σημειώνει ο Κάρολος Παπούλιας.


--