Η Συρία διεξήγαγε ναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά



«Ασκήσεις επίγειες εναέριες και θαλάσσιες θα διεξάγονται αρκετές ημέρες»

Ιούλιος 8, 2012.

Οι ναυτικές δυνάμεις της Συρίας πραγματοποίησαν άσκηση με πραγματικά πυρά το Σάββατο, χρησιμοποιώντας πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από επιθετικά ελικόπτερα, στην ακτή και στη θάλασσα, προσομοιώνοντας ένα σενάριο απώθησης μιας ξαφνικής επίθεσης από τη θάλασσα.


Το ναυτικό κατάφερε να πραγματοποιήσει με επιτυχία την άσκηση και την υποθετική επίθεση και να χτυπήσει τους δεδομένους στόχους με μεγάλη ακρίβεια.

Στην άσκηση ήταν παρών ο υφυπουργός ‘Διοικητής εν τιμή’ του Στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων και ο υπουργός Άμυνας στρατηγός Νταβούντ Ράιχα, συνοδευόμενοι από ανώτερους υπαλλήλους του Γενικού Επιτελείου  Στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ναυτική άσκηση αποτελεί μέρος σχεδίου κατάρτισης  στρατιωτικών ασκήσεων, το οποίο περιλαμβάνει ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια αρκετών ημερών με τη συμμετοχή χερσαίων, θαλάσσιων και εναέριων δυνάμεων, προκειμένου να δοκιμαστεί η ετοιμότητα μάχης του Συριακού Αραβικού Στρατού και να επιθεωρηθεί η ικανότητα εκτέλεσης των καθηκόντων  υπό συνθήκες δυνατόν ίδιες με πραγματικές συνθήκες μάχης, αναφέρει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων.


--