Ο «Ελεύθερος Συριακός Στρατός» ξεκίνησε τη ‘Μάχη της Δαμασκού’



Ιούλιος 17, 2012.

Δαμασκός.

Ο ‘Ελεύθερος Συριακός Στρατός’ ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει ‘μάχη για την απελευθέρωση της Δαμασκού’.


Αυτός είναι ο υπότιτλος των δημοσιευμάτων που κυριαρχούν για τη συριακή πρωτεύουσα. «Η νίκη είναι κοντά», δήλωσε ο εκπρόσωπος  της ενιαίας διοίκησης του ‘Ελεύθερου Συριακού Στρατού’ στην πόλη Χομς, συνταγματάρχης Κασίμ Σαντεντίν. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι  οι μάχες δεν θα σταματήσουν έως ότου κυριευθεί η πρωτεύουσα.

«Προχωρήσαμε  στη μάχη της περιφέρειας της Δαμασκού. Έχουμε ένα καθαρό σχέδιο για τη δημιουργία συστημάτων ελέγχου πάνω από την πόλη. Έχουμε μόνο ελαφρά όπλα, τα οποία δεν είναι επαρκή. Να περιμένετε εκπλήξεις», δήλωσε ο  Σαντεντίν.

Στο μεταξύ αναφέρθηκε ότι άγριες συμπλοκές  έχουν  ξεσπάσει στο κέντρο της Δαμασκού μεταξύ ενόπλων και δυνάμεων ασφαλείας.
Κροταλισμοί αυτομάτων όπλων ακούγονταν από την πλατεία ‘Σεμπάα Μπάχρι’ όπου βρίσκεται το συγκρότημα των κυβερνητικών κτηρίων και η Κεντρική Τράπεζα της Συρίας.

Νωρίτερα εκπρόσωπος της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης είχε δηλώσει ότι εφαρμόζεται το σχέδιο « Ηφαίστειο της Δαμασκού» και υποστήριξε ότι έχουν διεισδύσει στις πυκνοκατοικημένες  συνοικίες της συριακής πρωτεύουσας.
Η τηλεόραση Al Jazeera ανέφερε ότι πάνω από τη Δαμασκό πετούν συνεχώς ελικόπτερα.

Επιπρόσθετα, ο  διευθυντής των στρατιωτικών πληροφοριών του Ισραήλ, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος  Μπασάρ αλ Άσαντ διέταξε τα στρατεύματα της περιοχής του υψώματος του Γκολάν να αναπτυχθούν στη Δαμασκό και να ενσωματωθούν με τις υπόλοιπες δυνάμεις στις εσωτερικές ζώνες συγκρούσεων.

--