Τουρκία: «Η Συρία είναι πίσω από τις επιθέσεις του PKK»



Αύγουστος 24, 2012.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος  της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας, Oğuz Kağan Köksal ισχυρίστηκε ότι  πίσω οι τρομοκρατικές επιθέσεις του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος στην τουρκική επικράτεια συνδέονται με ξένες χώρες.

Ο Köksal υποστήριξε ότι «η δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων έχει την υποστήριξη ξένων χωρών» για να συμπληρώσει αμέσως: « να γνωρίζετε ότι το PKK έχει την υποστήριξη της Συρίας αλλά και άλλων γειτονικών χωρών», είπε.

Σύμφωνα με την ομιλία του Κοκσάλ « Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ισχυρή και μεγάλη και η τρομοκρατία δεν μπορεί να την βλάψει. Για την τρομοκρατική επίθεση στην πόλη Γκαζίαντεπ η διερεύνηση του περιστατικού  συνεχίζεται. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, που έρχονται επίσης και από τα μέσα ενημέρωσης οι επιθέσεις του PKK ενισχύονται από τη Συρία. Η τρομοκρατία στη χώρα μας συνδέεται με το εξωτερικό και η τρομοκρατική δραστηριότητα υποστηρίζεται από ξένες χώρες», είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος  της Επιτροπής  Εθνικής Άμυνας.

Ο Κοκσάλ επικαλέστηκε πληροφορίες που προέρχονται από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και τόνισε ότι « οι πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών δεν πρέπει να διοχετεύονται στον Τύπο, δεν μπορώ να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες», είπε.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr