Τουρκία: Ηλεκτρονική ταυτότητα σε Σύριους πρόσφυγεςΣεπτέμβριος 12, 2012.

Οι εξήντα έξι χιλιάδες πρόσφυγες  που απέδρασαν από το τυραννικό καθεστώς του Άσαντ και προσέφυγαν στην Τουρκία έχουν καταγραφεί σε 7 διαφορετικά ηλεκτρονικά αρχεία, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.


Η τουρκική κυβέρνηση προτίθεται να εκδώσει προσωπικές ηλεκτρονικές κάρτες  τις οποίες θα χορηγήσει με 30 έως 80 δολάρια το μήνα σε κάθε πρόσφυγα για να ψωνίζει δωρεάν. Το σύστημα αυτό θα προφυλάσσει και τους πρόσφυγες κατά το χρόνο παραμονής τους από όσους εμπλέκονται με εγκληματικές πράξεις.

Η ηλεκτρονική ταυτότητα που έχει βάση ένα τσιπ, έχει χορηγηθεί, ήδη, σε 12 χιλιάδες Σύριους που αιτήθηκαν άσυλο και θα χορηγηθεί και στους πρόσφυγες που  βρίσκονται στις περιοχές Χατάι, Κίλις, Γκαζιαντέπ, Σανλιούρφα, Καχραμάνμαρας, Οσμανάμπαντ, Άδανα και στα Μαλάτια. Όλοι αυτοί υπολογίζονται σε 66 χιλιάδες άτομα.

Στο τσιπάκι αυτό θα ενσωματωθούν προσωπικά δεδομένα καθώς και τα ηλεκτρονικά δακτυλικά αποτυπώματα των κατόχων για να γίνεται έλεγχος ανά πάσα στιγμή και επιπρόσθετα θα έχουν και πρόσβαση δωρεάν σε κέντρα υγείας, γράφει το δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr