Ο πρωθυπουργός του Ιράκ απέρριψε την πρόσκληση Ερντογάν!



Σεπτέμβριος 28, 2012.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ – Μαλίκι, στην πρόσκληση του πρωθυπουργού Ερντογάν, να επισκεφθεί την Τουρκία,  απάντησε αρνητικά.

Ο Μαλίκι σε συνέντευξή του στο ιρακική τηλεόραση «Al Iraqiya» δήλωσε ότι λόγω υποχρεώσεων δεν  θα πάει στην Τουρκία και διευκρίνισε ότι έστειλε μια ευχαριστήρια επιστολή προς τον Ερντογάν και του απάντησε ότι δεν  μπορεί να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή του.

Οι σχέσεις του Ιράκ με την  Τουρκία διανύουν μια κρίσιμη περίοδο. Από τη μια είναι η θανατική ποινή που επιβλήθηκε στον ιρακινό αντιπρόεδρο Ταρίκ Χασίμι που βρίσκεται με άσυλο στο έδαφος της Τουρκίας, από την άλλη, η μεταφορά του αργού πετρελαίου από το βόρειο Ιράκ – την Κουρδική περιφέρεια- ένα θέμα που δεν εγκρίνει η κυβέρνηση της Βαγδάτης.

Επιπρόσθετα είναι οι παραβιάσεις του ιρακινού εναέριου χώρου από την Τουρκία που δυσχεραίνουν τις σχέσεις των δύο χωρών, αναφέρει η τούρκικη τηλεόραση CNNturk.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr