«Παγίδα από το Ισραήλ στα άτομα του Στολίσκου της Γάζας»



Νοέμβριος 14, 2012.

Οι συμμετέχοντες και το προσωπικό των πλοίων  του στολίσκου της Γάζας το 2010, όπου έγινε η αιματηρή επίθεση των Ισραηλινών στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά, έχουν ενταχθεί σε λίστα τρομοκρατών, αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα.


«Πολίτες από 37 χώρες βρίσκονται σε κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, όσοι δηλαδή συμμετείχαν στον στολίσκο της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα καθώς και το προσωπικό των έξι πλοίων. Ήδη το προσωπικό αυτό  έχει αναφέρει δυσμενείς συνθήκες για την πρόσληψή τους.

Αυτό είναι συνέπεια της παράνομης προσπάθειας του Ισραήλ να εμποδίσει την πρόσληψή τους σε χώρες με τις οποίες συναλλάσσεται, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας,  ώστε καμία επιχείρηση να μην προσλάβει προσωπικό άτομα τα οποία συμμετείχαν  στον ανθρωπιστικό στολίσκο για τη Γάζα το 2010», όπως δημοσιεύεται.

Στη δημοσίευση αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα επαγγελματιών ναυτικών, του πρώτου μηχανικού, του δεύτερου μηχανικού και άλλων του Μαβί Μαρμαρά που δεν μπορούν να βρουν δουλειά, από τότε,  επειδή είναι σημαδεμένοι σε τρομοκρατικές λίστες.

Στην τρομοκρατική λίστα καταγράφονται  άτομα από 37 χώρες, τα οποία συμμετείχαν στην ανθρωπιστική βοήθεια του στολίσκου και τα οποία αδυνατούν να βρουν εργασία.

Στο κατάλογο αναφέρονται:

Από Τουρκία- 380 άτομα, Ελλάδα-38 άτομα, Ηνωμένο Βασίλειο -31, Ιορδανία-30, Αλγερία 28, Κουβέιτ 15, Ινδονησία 12, Γερμανία 11, ΗΠΑ 11, Μαλαισία 11, Σουηδία 11, Γαλλία 9 , Ιρλανδία 9, Μαρόκο 7, Ιταλία 6, Βέλγιο 5, Μπαχρέιν 4, Τσεχία 4, Υεμένη 4, Αυστραλία 3, Λίβανος 3, Σκόπια 3, Αίγυπτος 3, Μαυριτανία 3, Νορβηγία 3, Πακιστάν 3, Συρία 3, Αζερμπαϊτζάν 2, Ολλανδία 2, Βουλγαρία 2, Βοσνία 1, Νότια Αφρική 1, Νέα Ζηλανδία 1, της Σερβίας 1, Ομάν 1, Κοσσυφοπέδιο 1 και Καναδάς 1.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr