Τουρκία: Σε λειτουργία τα King Air 350 κατά του PKK



Νοέμβριος 14, 2012

Από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι τις 9 Νοεμβρίου  στο Καβακλί στο Χακκάρι, στο Şemdinli και στην οροσειρά του Cudi χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης.


Τα αναγνωριστικά αεροσκάφη είναι τύπου King Air 350, επανδρωμένα, δικινητήρια με έλικα και έχουν όλα τα χαρακτηριστικά  των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων.

Τα αεροσκάφη αυτά θα εργαστούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα εναντίον των δράσεων του PKK και θα χρησιμοποιούν  από βάσεις ορισμένων περιοχών σε συνεργασία με τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Τα αεροσκάφη αυτά έχουν τη δυνατότητα ακρόασης ραδιοκυμάτων, τη λήψη αεροφωτογραφιών, τεχνική παρακολούθηση και  άμεσης ενημέρωσης των υπηρεσιών πληροφοριών. Οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν στις δοκιμαστικές πτήσεις είναι συγκλονιστικές.

Ήδη, στις επιχειρήσεις που έγιναν στις περιοχές  του Χακκάρι και του Şemdinli, σκοτώθηκαν 18 τρομοκράτες (Κούρδοι αυτονομιστές) ενώ μεγάλος αριθμός όπλων και πυρομαχικών κατασχέθηκαν. Στις επιχειρήσεις αυτές μαρτύρησε ο λοχίας Syed Yalcin, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr