Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας με τον Ομπάμα στην Ουάσιγκτον



Δεκέμβριος 2, 2012.

 Ουάσιγκτον.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ,   έφθασε στις ΗΠΑ για συνάντηση με  τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ,  θα δεχθεί  τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου.

Στη συνάντηση θα παραστούν  ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών Τσβετάν Τσβετάνοφ,  ο υπουργός Εξωτερικών Νικολάι Μλαντένοφ και ο υπουργός Άμυνας Άνιου Άνγκελοφ.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι ο ρόλος της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ και η συμβολή της στις διεθνείς δυνάμεις για τη διατήρηση της ασφάλειας στο Αφγανιστάν, στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα  περιμένει να ενημερωθεί σχετικά με την έρευνα για τη βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς στις 18 Ιουλίου του 2012 και τις εξελίξεις  στο μεταρρυθμιστικό  δικαστικό σύστημα στη Βουλγαρία.

Πριν από τη συνάντηση στο Λευκό Οίκο, η βουλγαρική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί το National Memorial Park  στο Arlington της Βιρτζίνια. Εκεί,  θα γίνει τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου, με πλήρεις στρατιωτικές τιμές από τον  πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, όπως σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr