Στη Γαλλία: Νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων



«...μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, έγινε η Γενοκτονία των Ασσυρίων και η Γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων»

Δεκέμβριος 29, 2012.

Βουλευτής του Κόμματος της Ένωσης του Λαϊκού Κινήματος, Valerie Boyer, παρουσίασε στο Κοινοβούλιο ένα νέο γαλλικό νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, όπως αναφέρει το αρμενικό πρακτορείο ειδήσεων.


Η Valerie Boyer στο νέο νομοσχέδιο προτείνει φυλάκιση ενός έτους ή πρόστιμο ύψους 45 χιλιάδων ευρώ για την άρνηση της γενοκτονίας κατά του αρμενικού λαού.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2006, η γαλλική Εθνοσυνέλευση, ψήφισε ένα νομοσχέδιο που υπέβαλε η Βαλερί Μπογιέρ, με το οποίο η άρνηση της γενοκτονίας αναγνωρίστηκε από τη Γαλλία ως έγκλημα. Εκ νέου υιοθετήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 2011 και στις 23 Ιανουαρίου του 2012. Η Σύγκλητος επιβεβαίωσε την απόφαση αυτή. Η Τουρκία καταδίκασε το γαλλικό νόμο για τη δίωξη της άρνησης της γενοκτονίας.

Ωστόσο, μια ομάδα Γάλλων βουλευτών υπέβαλε αίτηση για το σχετικό νόμο στο Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας, το οποίο αποφάνθηκε ότι ο νόμος, εισάγοντας τιμωρία για την άρνηση της γενοκτονίας βρίσκεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, γιατί βρίσκεται σε αντιδιαστολή με την έννοια της ελευθερίας της έκφρασης και της επικοινωνίας.

Σε απάντηση  στην απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου, ο Σαρκοζί τότε, απαίτησε από τους υπουργούς να αναπτύξουν μία νέα έκδοση του νόμου.
Σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Αρμενίας, Σερζ Σαργκισιάν, στο Παρίσι, στις 12 Νοεμβρίου, ο Γάλλος πρόεδρος, François Hollande  επιβεβαίωσε  ότι ο νόμος που ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων θα γίνει δεκτός στη Γαλλία.

Υπενθυμίζεται ότι η προκάτοχος της Τουρκίας, η Οθωμανική Αυτοκρατορία, το 1915, πραγματοποίησε γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων. Σημειώνεται ότι μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, έγινε η Γενοκτονία των Ασσυρίων και η Γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων, σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του mignews στη ρωσική γλώσσα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr