Ο Τζον Κέρι και οι Εβραίοι πρόγονοί του



Δεκέμβριος 22, 2012.

Η πλειονότητα των Εβραίων πιστεύει ότι Μπαράκ Ομπάμα έχει αναθέσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε έναν αντι-ισραηλινό.

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζον Κέρι διορίστηκε επίσημα από τον Αμερικανό πρόεδρο ως Υπουργός Εξωτερικών.

Κατά την επίσκεψη του Νετανιάχου στις ΗΠΑ το 2009 για πολιτικές διευθέτησης του Ισραήλ, είχε δηλώσει τότε  ότι ο Κέρι ήταν εναντίον του Ισραήλ.

Αλλά, οι δύο παππούδες του Κέρι ήταν Εβραίοι, ο αδελφός του Κάμερον Κέρι, αποφάσισε να ασπαστεί τον εβραϊσμό. Ωστόσο, οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η εκλογή του Κέρι αποτελεί μειονέκτημα για αυτούς.

Ο παππούς του John F. Kerry ήταν Εβραίος που επέλεξε αργότερα τον Χριστιανισμό.  Ο προπάππους του ήταν ο Frederick Kerry, μέλος εβραϊκής οικογένειας από την Τσεχία. Το πραγματικό του όνομα είναι Fritz Kohn και επέλεξε το Χριστιανισμό του 1902. Το 1905, λίγο πριν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ, άλλαξε το όνομά του σε Kerry.

Ο 53χρονος αδελφός του John F. Kerry, ο Cameron Kerry νυμφεύθηκε τον  Kathy Weinman και το 1983 ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό. Μάλιστα, το 2009 είχε διοριστεί ως νομικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Ο John F. Kerry γεννήθηκε στο Κολοράντο στις 11 Δεκεμβρίου 1943, αλλά η οικογένειά του μετακόμισε στη Μασαχουσέτη, λίγο μετά τη γέννησή του.

Ο πατέρας του ήταν διπλωμάτης και ένα σημαντικό μέρος της παιδικής του ηλικίας το πέρασε σε υπερπόντιες χώρες, κυρίως στο Βερολίνο και στην Ελβετία.

Ο Τζον Κέρι σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Yale, πολιτικές επιστήμες. Κατετάγη στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, αμέσως μετά το πανεπιστήμιο και πήγε δύο φορές στο Βιετνάμ μεταξύ του 1968-69. Ο Κέρι έγινε γνωστός από τις ομιλίες του κατά του πολέμου του Βιετνάμ.

Ο Κέρι είναι γνωστός και κατά της πολιτικής στάσης του στον πόλεμο του Ιράκ.
Αναφέρεται ως ο πλουσιότερος γερουσιαστής.

Το δημοσίευμα, μεταξύ άλλων,  αναφέρει ότι ο Τζον Κέρι θα εργαστεί για την αποκατάσταση των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr