Γερμανία: Υποστηρίζουμε την ένταξη των Σλάβων στην ΕΕ



Ιανουάριος 27, 2013.

Η Cornelia Piper, υφυπουργός του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι ο υπουργός Guido Westerwelle, παρά την εκκρεμότητα της διαφοράς μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας, συνεχίζει να υποστηρίζει τη διεύρυνση της Ευρώπης.


Σε σεμινάριο που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Σλαβικών  Σπουδών, του Πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου και το οποίο είχε τίτλο «Οι Σλαβιστές στην Πολιτική» [Σλαβίστιτε βο Πολιτίκατα], οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με τους σλαβιστές πολιτικούς και να εξοικειωθούν με την εργασία τους και τα θετικά που φέρει η ειδικότητά τους.

Αυτό το έτος οι φοιτητές συζήτησαν με την Cornelia Piper, ένα μέλος της Ομοσπονδιακής Βουλής και ένα μέλος του ομοσπονδιακού υπουργείου Εξωτερικών που διορίζεται από τους Φιλελεύθερους Γερμανούς (FDP).

Θετική στην ένταξη των Σλάβων των Βαλκανίων

Στη συζήτηση με τους φοιτητές η Πίπερ απάντησε σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τα Βαλκάνια, όπως πως βλέπει το μέλλον της διεύρυνσης της Ευρώπης όσον αφορά τα Σκόπια.

«Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε πάντα όταν πρόκειται για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση  είναι θετικός  δήλωσε ότι παρά τις ανεπίλυτες διενέξεις, όπως μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με νέα μέλη», είπε η Πίπερ.

Η ίδια θα τονίσει:

«Βλέπω τη Fyrom ως μελλοντικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νομίζω ότι αυτή η χώρα έχει καλές προϋποθέσεις. Θα πω για άλλη μια φορά ότι η τέχνη της διπλωματίας είναι  να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της περιοχής,  την κάθε μία χώρα χωριστά, ώστε να εξάγει τις καλύτερες λύσεις σε θέματα συγκρούσεων», δήλωσε η Cornelia Piper, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr