Σκόπια: Ο Αβραμόπουλος ενημέρωσε το Νίμιτς για το προτεινόμενο μνημόνιο



Ιανουάριος 9, 2013.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη συνάντηση με το μεσολαβητή για τη διαφωνία του ονόματος, Μάθιου Νίμιτς, δήλωσε την Τετάρτη στην Αθήνα, ότι ενημέρωσε σχετικά με την πρόταση υπογραφής ενός μνημονίου συμφωνίας με την FYROM.


Ο Αβραμόπουλος εξήγησε ότι ο σκοπός του μνημονίου είναι η δικαιοσύνη στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και ο καθορισμός ενός πλαισίου για την επίλυση της διαφοράς.

«Ο Υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος, τόνισε την υποστήριξη της Ελλάδας στην εντολή του κ. Νίμιτς και τις προσπάθειες για την επίτευξη προόδου στο ζήτημα της ονομασίας, ενημέρωσε το συνομιλητή λεπτομερώς την ελληνική πρόταση για υπογραφή ενός μνημονίου κατανόησης και από τις δύο πλευρές, με στόχο τη δίκαιη ώθηση στις διαπραγματεύσεις υπό τον ΟΗΕ και τον καθορισμό του πλαισίου και τις παραμέτρους για τη λύση.

Επανέλαβε τη σταθερή προσήλωση της Ελλάδας και την πολιτική βούληση στην επίτευξη προόδου, με βάση την πεποίθηση ότι η επίτευξη λύσης θα οδηγήσει στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, πΓΔΜ και Ελλάδας και θα ενισχύσει την περιφερειακή σταθερότητα ώστε να δοθεί ώθηση στην ευρωπαϊκή προοπτική και στον ευρω-ατλαντικό προσανατολισμό της πΓΔΜ», σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο δύο πλευρές εξέτασαν τις συνομιλίες που έγιναν μέχρι σήμερα και συζήτησαν την προοπτική της διαπραγματευτικής διαδικασίας με βάση τις ιδέες και προτάσεις του κ. Νίμιτς. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος εξέφρασε την προθυμία της ελληνικής πλευράς να συμμετάσχει ενεργά και εποικοδομητικά στα επόμενα βήματα στη διαδικασία», επισημαίνει το ελληνικό υπουργείο των Εξωτερικών, γράφει το δημοσίευμα του σκοπιανού makfax.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr