Ρωσία: Οργάνωση της διοχέτευσης πληροφοριών στο Διαδίκτυο



Ιανουάριος 25, 2013.

Ειδική μονάδα για την ασφάλεια των πληροφοριών θα δημιουργηθεί στο Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Το κύριο καθήκον της νέας μονάδας θα είναι η προώθηση των ρωσικών πρωτοβουλιών για την επιβολή  των κανόνων συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στον κυβερνοχώρο.

Την είδηση δημοσίευσε η εφημερίδα «Kommersant» την Παρασκευή  επικαλούμενη πηγές από το τμήμα της Διεθνούς Ασφάλειας του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η νέα δομή θα ενημερώνει, επίσης, τη διοίκηση σχετικά με το πώς προσεγγίζονται στο εξωτερικό  μέσω του Ίντερνετ οι ρωσικές πληροφορίες.
Στη νέα δομή προβλέπεται  ως επικεφαλής ο Αντρέβ Κρουτσκίτς, πρώην αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος των νέων προκλήσεων και απειλών για το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο Νόβοστι, η νέα δομή θα προωθήσει την προπαρασκευή -από το Υπουργείο Εξωτερικών και το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας βάσει της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών- « την εδραίωση  της διεθνούς ασφαλούς  διακίνησης πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου» καθώς και την ανάπτυξη του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη- ΟΑΣΕ και των διμερών μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης στον κυβερνοχώρο.


-

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr