Αμερικανο-Ισραηλινές ασκήσεις αντιπυραυλικού συστήματος ‘Arrow 3’



Φεβρουάριος 25, 2013.

Από το Ισραηλινό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώθηκε ότι για πρώτη φορά θα διεξαχθούν από κοινού με τους Αμερικανούς ασκήσεις του αντιπυραυλικού συστήματος της χώρας.


Σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο οι ασκήσεις πραγματοποιούνται σήμερα με δοκιμές αναχαίτισης του αντιπυραυλικού συστήματος ‘Arrow 3’, με εκτοξεύσεις πυραύλων από την παράκτια περιοχή στο κεντρικό Ισραήλ.

Το σύστημα θα μπει σε πλήρη λειτουργία γύρω στο 2016 και έχει σχεδιασθεί να αναζητήσει και να καταστρέφει τους ιρανικούς Shihab 3  που έχουν τη δυνατότητα να φέρουν πυρηνική κεφαλή, καθώς και άλλους μεγάλης εμβέλειας πυραύλους.

Το αντιπυραυλικό σύστημα Arrow δημιουργήθηκε από την ισραηλινή  ‘Aerospace’ με συνεργασία της αμερικανικής εταιρείας ‘Boeing’.

Η δοκιμή έγινε με την καθοδήγηση Ισραηλινών τεχνικών της Aerospace Industries μαζί με μια ομάδα από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας της Υπηρεσίας Πυραυλικής Άμυνας.

Ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ συνεχάρη όσους συμμετείχαν στη δοκιμή λέγοντας ότι «αποτελεί ορόσημο για την εφαρμογή του πολυεπίπεδου συστήματος άμυνας του Ισραήλ, το οποίο περιλαμβάνει τα συστήματα Iron Dome, Sling, David, Arrow, Arrow 2 και 3».


-
Jpost – Cnn Turk
--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr