Βούλγαροι εθνικιστές: «Είμαστε εναντίον των αποικιοκρατών»



Μάρτιος 19, 2013.

Το Βουλγαρικό εθνικιστικό κόμμα ‘Ατάκα’ επιδιώκει την κρατικοποίηση των εταιρειών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, την αύξηση των φόρων στους πλούσιους και την επιστροφή των μεταλλευτικών παραχωρήσεων χρυσού και των υδάτινων πόρων από τις ξένες εταιρείες, σύμφωνα με τον ηγέτη του ‘ATAKA’ Βόλεν Σίντεροφ που τόνισε ότι αυξάνουν τα κέρδη  τους και μειώνουν τους μισθούς των Βουλγάρων, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters.

“Θέλω να τονίσω τον αρνητικό ρόλο της Δύσης σε όλα αυτά τα χρόνια της αποικιοκρατίας που πραγματικά πιέζουν τα πράγματα προς αυτήν την κατεύθυνση, δηλαδή, σε χαμηλά εισοδήματα, χαμηλούς μισθούς για να είναι κερδοφόρες οι ξένες εταιρείες».

Πρόσθεσε προς το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων ότι «η Βουλγαρία πρέπει να ανακτήσει την περιουσία της και το σύνθημα αυτό είναι γραμμένο στο σύνθημα του κόμματός μας, είπε ο 57χρονος Σίντεροφ οι υποστηρικτές του οποίου κρατούν  αντι-Ρομά και αντι-τουρκική θέση.

Τα βουλγαρικά εθνικιστικά κόμματα κατηγορούν ανοικτά τους ξένους για το χαμηλό βιοτικό επίπεδο στη Βουλγαρία, γράφει η αμερικανική εφημερίδα «The Hartford Courant». Ο ηγέτης του κόμματος ‘ATAKA’ Βόλεν Σίντεροφ, κατηγόρησε ευθέως τις δυτικές δυνάμεις για «colonization»- ‘αποικισμό’, τονίζει η εφημερίδα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr