Η «Νέα Τουρκία» στα βήματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας...



Απρίλιος 22, 2013.

Μόσχα.

Στις 23 Μαρτίου, η τουρκική εφημερίδα ‘Milliyet’, είχε δημοσιεύσει έναν χάρτη της «Νέας Τουρκίας».

Οι συντάκτες του χάρτη, έχουν προχωρήσει πολύ πέρα από τα σημερινά σύνορα της επικράτειας της χώρας, περιλαμβάνοντας τμήμα της Βουλγαρίας, της Ελλάδας,


της Κύπρου, τις βόρειες περιοχές της Συρίας, το βόρειο Ιράκ καθώς και περιφέρειες του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας.

Στο άρθρο της εφημερίδας αναφέρεται η δημιουργία ενός νέου ισχυρού κράτους, εντός της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, γράφει το ρωσικό πρακτορείο ‘Ρέγκνουμ’.

Η ‘Milliyet’ σημειώνει ότι μετά τη συγκλονιστική παραίτηση του ένοπλου αγώνα του ηγέτη του Εργατικού Κουρδικού Κόμματος ( PKK), Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ανοίγουν, τώρα, τα χέρια της Άγκυρας.

Οι συντάκτες του άρθρου  της τουρκικής εφημερίδας είναι πεπεισμένοι ότι η έκκληση του Οτσαλάν προς το PKK να εγκαταλείψει το έδαφος της Τουρκίας, είναι το πρώτο βήμα για επιστρέψει η Τουρκία, στις «παλιές καλές ημέρες», όταν οι Κούρδοι και οι Τούρκοι πολέμησαν από κοινού κατά των Ελλήνων και των άλλων Χριστιανών στη Μικρά Ασία.

Ένα παρόμοιο άρθρο δημοσιεύθηκε, πάλι στη ‘Χουριέτ’ υπό τον τίτλο «Η Μεγάλη Τουρκία».

«Η Κύπρος και η Ελλάδα είναι στο χείλος της κατάρρευσης. Το μόνο πράγμα που μπορούν  να ελπίζουν είναι η φιλανθρωπία της Τουρκίας, η οποία μπορεί να τους λυπηθεί και να προθυμοποιηθεί να τους δώσει ένα κομμάτι των ενεργειακών πόρων της Μεσογείου», σημειώνει η εφημερίδα- σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr