Αντιαμερικανικά συνθήματα και διαδηλώσεις στην Ιορδανία



Το σύνθημα αριστερά στα αραβικά λέει: «Αυτή είναι η ανθρωπιά των Αμερικανών» και έχει δίπλα φωτογραφίες κρατουμένων από τους Αμερικανούς στις φυλακές του Αμπού Γκράιμπ στο Ιράκ. (φωτό από το AP)


Απρίλιος 27, 2013.

Περίπου 300 Ιορδανοί διαδήλωσαν κατά της προτεινόμενης εγκατάστασης των πρώτων 200 Αμερικανών στρατιωτών στα σύνορα της χώρας τους με τη Συρία.


Ορισμένοι διαδηλωτές προειδοποίησαν ότι η μικρή  στρατιωτική δύναμη που αποστέλλεται θα μπορούσε να είναι μόνο η αρχή μια διαδικασίας που θα οδηγήσει στην εμπλοκή των ΗΠΑ στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, για να εξασφαλίσει τα χημικά της όπλα.

Ενώ, άλλοι διαδηλωτές που υποστηρίζουν τις θέσεις του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ, έκαψαν αμερικανικές σημαίες.

Στη συγκέντρωση της Παρασκευής, συμπεριλαμβάνονταν αριστεριστές αλλά και ανεξάρτητοι που φώναζαν: « Όχι στα στρατεύματα των ΗΠΑ στην Ιορδανία. Αυτό δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον μας».

Δήλωσαν ότι δεν θέλουν την εισβολή των ΗΠΑ στη Συρία, όπως έκαναν στον πόλεμο του 2003 στο Ιράκ που βασίστηκε σε λανθασμένες πληροφορίες για όπλα μαζικής καταστροφής, αναφέρει το ιορδανικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr