Τεχνολογική πρόοδος στα τουρκικά υποβρύχια



Απρίλιος 30, 2013.

Τα υποβρύχια του τουρκικού πολεμικού ναυτικού είναι από τα λίγα που έχουν την τεχνολογική δυνατότητα τηλεφωνικής δορυφορικής κλήσης κάτω από το νερό, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


 Η Διοίκηση του τουρκικού ναυτικού  με τη χρησιμοποίηση των πιο προηγμένων τεχνολογιών του κόσμου, κατά τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει  έναν από τον μεγαλύτερους στόλους υποβρυχίων στη λεκάνη της Μεσογείου.

Η Διοίκηση είναι άμεσα συνδεδεμένη επικοινωνιακά με το υποβρύχιο   της κατηγορίας Gür, το Preveze και με αυτά της κατηγορίας Ay- από τα 14 υποβρύχια του ναυτικού- στα οποία έχουν εγκατασταθεί σύγχρονες τεχνολογίες και λειτουργικές εγκαταστάσεις, που τα καθιστούν έναν από τους μεγαλύτερους στόλους.

Τα τελευταία χρόνια έγινε προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί σύγχρονη τεχνολογία επικοινωνίας. Αποτέλεσμα αυτής, ήταν- μετά από μακροχρόνιες μελέτες- να υπάρξει  δυνατότητα επικοινωνίας μέσω δορυφόρων.

Μέχρι την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας- συνεχίζει το τούρκικο δημοσίευμα- υπήρχε μόνο η επικοινωνία των μηνυμάτων. Η επικοινωνία γινόταν με μια κεραία στην επιφάνεια του νερού που ήταν στο περισκόπιο και μόνο έτσι είχαν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τα υποβρύχια τα ταξίδια τους έχοντας επαφή.

Η πλέον σύγχρονη τεχνολογία έχει εγκατασταθεί στο Τσανάκκαλε (S-358),  του  δίνει τη δυνατότητα να βρίσκεται «τουλάχιστον δύο μήνες χωρίς να δει τον ήλιο- κάτω από το νερό». Έτσι το υποβρύχιο μπορεί να ταξιδεύει εκατοντάδες μίλια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας χωρίς να χάνει την επικοινωνία του, σημειώνει το δημοσίευμα.

Το Τσανάκκαλε είναι 600 τόνων και βυθισμένο φθάνει σε ταχύτητα 21 κόμβων. Έχει τη δυνατότητα να παραμείνει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας περίπου 60 ημέρες.

 Το σκάφος έχει  9 αξιωματικούς, 31 υπαξιωματικούς και είκοσι κλίνες. Ακόμη και σε καιρό ειρήνης δεν μπορεί όλο το πλήρωμα να κοιμηθεί αφού δεν επαρκούν οι κλίνες, δίνεται όμως η δυνατότητα επί του σκάφους να παρακολουθήσουν ταινίες σε DVD.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr