Ντιτρόιτ: Συνελήφθη Σαουδάραβας γιατί είχε στις αποσκευές του χύτρα ταχύτητας



Μάιος 14, 2013.

Ένας Σαουδάραβας που ταξίδευε με μία χύτρα ταχύτητας συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ (Detroit Metropolitan Airport) αφού θεωρήθηκαν ύποπτες οι απαντήσεις για ποιο το λόγο που μετέφερε χύτρα ταχύτητας στις ΗΠΑ.


Ο  33χρονος Σαουδάραβας, Hussain al-Khawahir, έφθασε στο αμερικανικό αεροδρόμιο τη Δευτέρα, ερχόμενος από το Άμστερνταμ.

Τελικά, διαπιστώθηκε ότι η χύτρα ταχύτητας προορίζονταν για τον ανιψιό του που ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Τολέδο του Οχάιο.

Ο Σαουδάραβας πήγε σε αυτόφωρο και  στο ομοσπονδιακό δικαστήριο εξήγησε ότι ο ανιψιός του ζήτησε να του φέρει μια χύτρα ταχύτητας για να ψήνει αρνί. Ο φοιτητής που ήρθε σε αντιπαράθεση δήλωσε ότι αγόρασε δύο χύτρες στις ΗΠΑ, αλλά βγήκαν σκάρτες και είπε ότι αυτές που διατίθενται στη Σαουδική Αραβία  έχουν υψηλή ποιότητα.

Ωστόσο, δεν βγήκε απόφαση δικαστηρίου, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στους δικαστές να ερευνήσουν την υπόθεση, αφού διαπιστώθηκε κάποια αλλοίωση στο διαβατήριο του.

Δύο βόμβες μέσα σε χύτρα ταχύτητας χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις που σκότωσαν τρία άτομα και τραυμάτισαν πάνω από 250 τον περασμένο μήνα στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, σημειώνει το NBCnews.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr




.