Σκόπια: «Το μήνυμα της επιστολής Σαμαρά»


Ιούλιος 18, 2013.

Οι αναλυτές υποδεικνύουν μετακίνηση του προβλήματος σε Ουάσιγκτον και ΕΕ

Άμεσο και ανοιχτό μήνυμα μετέφερε η επιστολή Σαμαρά στα Σκόπια. Οι αναλυτές ερμηνεύοντας την απαντητική επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού προς τον ομόλογό του, του νοτιοσλαβικού κράτους, την ερμηνεύουν διαφορετικά και εντοπίζουν το μήνυμα που περιέχει, σημειώνει η νοτιοσλαβική Άλφα.

Συγκεκριμένα:


Σύμφωνα με τον πρώην πρέσβη Ρίστο Νικόφσκι - Ристо Никовски, η απάντηση Σαμαρά είναι υπέρ των Σκοπίων και ειδικότερα ανοίγει τα μάτια των ιθυνόντων, ότι ενώ η Ελλάδα φέρει την ευθύνη για την εμπόδιση του νοτιοσλαβικού κράτους στην ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, το πρόβλημα φέρεται να είναι αλλού, δηλαδή στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες.

Επίσης ο πολιτικός αναλυτής, Έντμοντ Αντέμι- Едмонд Адеми, θεωρεί ότι η απάντηση του Σαμαρά μεταφέρει την ευθύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το κλείδωμα της χώρας.

«Η απάντηση του είναι πολύ άμεση και πολύ ανοιχτή. Ο ίδιος, μάλιστα, αναφέρεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ότι, δηλαδή, δεν είμαστε μόνο εμείς, λέει. Το πρόβλημα με το όνομά σας το έχουν, προφανώς, και άλλες χώρες της ΕΕ και ακόμη με πολλά άλλα θέματα, όσον αφορά τη διαφθορά, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, θέματα που κατά κάποιο τρόπο θίχτηκαν στην ΕΕ», ερμηνεύει ο Αντέμι την επιστολή Σαμαρά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι δύσκολο να γίνει πλήρης ερμηνεία των επιστολών του δύο πρωθυπουργών, αφού δεν έγιναν πλήρως γνωστές στο κοινό.

Ο Νικόφσκι θεωρεί  ότι η Αθήνα δείχνει την Ουάσιγκτον, υπονοώντας ότι από εκεί προέρχεται η εμπλοκή  μας, μετακινώντας το πρόβλημα  στο ζήτημα της ονομασίας,  δηλαδή,  για αυτό,  φταίμε εμείς που δεν το προχωράμε, γράφει η Алфа.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr