Αλβανία: Ο επόμενος υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον ομόλογό του στην Ελλάδα


Σεπτέμβριος 5, 2013.

Τίρανα.

Ο επόμενος νέος υπουργός Εσωτερικών  της Αλβανίας, ο Σαμίρ Ταχίρι, πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας, η συνάντηση  είχε θέμα τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα στο ζήτημα των τοπωνυμιών για τους μετανάστες.

Όπως ανέφερε ο Ταχίρι, ζήτησε από τον μελλοντικό ομόλογό του, η ελληνική πλευρά να μην παρεμποδίζει την ελεύθερη κυκλοφορία των Αλβανών πολιτών.

« Η συνάντηση είχε σκοπό την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών για τη διασφάλιση της ελεύθερης κυκλοφορίας και της αξιοπρέπειας  και της αμοιβαιότητας για τη διέλευση των πολιτών από τα σύνορα. Συζητήθηκε η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος», δήλωσε ο Ταχίρι.

Σύμφωνα με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ο Έλληνας υπουργός εξέφρασε την υποστήριξη της Αθήνας στη νέα κυβέρνηση και στον μελλοντικό πρωθυπουργό Έντι Ράμ, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr